Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ: Αγώνας δρόμου για να βγει η έκπτωση - Ποιοι είναι οι δικαιούχοιΜέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρώτη από τις έξι συνολικά δόσεις θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου. Ετσι οι φορολογούμενοι θα λάβουν τα εκκαθαριστικά τους τις πρώτες μέρες του ίδιου μήνα. 


Οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν ίδιες με πέρυσι, σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν και μειώσεις σε όσους έλαβαν μειωμένα ενοίκια λόγω κορονοϊού. «Τα ερωτηματικό είναι αν θα προλάβουμε να βγει η έκπτωση που είναι να επιστραφεί στους ιδιοκτήτες που είχαν μείωση των ενοικίων λόγω covid» δήλωσε στο Open TV o Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ.


Πρόκειται για 280.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν εισπράξει ή συνεχίζουν να λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια λόγω κορονοϊού. Αυτό διότι το 30% των «κουρεμένων» ενοικίων θα συμψηφιστεί με τον φόρο που προκύπτει για τα ακίνητά τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την τελική επιβάρυνση.


Μειώσεις


30% για ακίνητα έως 60.000 ευρώ


20% για ακίνητά αξίας έως 1.0000.000 ευρώ


Απαλλαγή 100%


Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ + 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτημένο μέλος και επιφάνειά κτισμάτων έως 150 τ.μ.


Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών


Πώς θα εκτυπώσετε τον ΕΝΦΙΑ από το Taxisnet


Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.


Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:


Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου)  με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».


Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).


Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.


Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.


Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.


Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.


Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.


Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.