Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. και η νέα Γενική Πρόξενος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

 


Τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκέφτηκαν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ.Geoffrey Pyatt και η νέα Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Elizabeth Lee. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σχολής Δρ. Πάνο Κανέλλη, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη δομή, τον ρόλο, τις δομές εκπαίδευσης και τα προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

«Είναι πάντοτε μεγάλη μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα από τα αληθινά ‘κοσμήματα’ της Αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας συστήνω τη νέα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κ. Liz Lee, η οποία κατάγεται από την Καλιφόρνια –όπως και εγώ– και αντιλαμβάνεται τη σημασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», δήλωσε ο Πρέσβης των Η.Π.Α..

Πρόσθεσε ότι ειδοποιός διαφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η διατήρηση του πολύ ισχυρού δεσμού της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δωρητές που υπάρχουν στις Η.Π.Α. και την ενίσχυση από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των Η.Π.Α. (USAID, τμήμα για τα αμερικανικά σχολεία και νοσοκομεία στο εξωτερικό). «Είναι, λοιπόν, υπέροχο να βρίσκομαι εδώ, ακόμα και σε αυτή την περίεργη χρονικά

στιγμή και υπόσχομαι ότι τόσο η Πρεσβεία όσο και το Προξενείο θα συνεχίσουν τη ισχυρή συνεργασία με όλους εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», κατέληξε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Αμέσως μετά, ο κ. Pyatt και η κ.Lee ξεναγήθηκαν για αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από το Δρ.Κανέλλη και στελέχη του ιδρύματος.

 




 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.