Τελευταίες Ειδήσεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μάνη


Την εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στη Μάνη δίνει στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος τονίζει ότι η πυρκαγιά σήμερα Κυριακή παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα ως προς το μέτωπο αλλά υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες ενεργές εστίες.


Όπως είπε, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και επεκτάθηκε στον ορεινό όγκο που εκτείνεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη, όπου υπάρχουν πολλές διάσπαρτες οικίες αλλά και μικροί οικισμοί. 


Από χθες το βράδυ καταγράφονται χαμηλής έντασης άνεμοι, γεγονός που βοηθά την επιχείρηση της Πυροσβεστικής. 


Οι φλόγες χθες απείλησαν ακόμη και οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν. Σε αρκετές περιπτώσεις κάτοικοι έχουν επιστρέψει στην περιοχή. Απαραίτητη κρίθηκε η ενεργοποίηση χθες του 112 της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των κατοίκων.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από χθες αργά το απόγευμα με επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή επιχειρούν 155 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έχει δοθεί εντολή να είναι σε ετοιμότητα τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, είπε περίπου στις 7 σήμερα το πρωϊ ο κ.Βαθρακογιάννης στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.