Τελευταίες Ειδήσεις

Σε στενό κύκλο ελέω κορονοϊού ο φετινός εορτασμός για την απελευθέρωση των Τρικάλων


Το ημερολόγιο έγραφε 23 Αυγούστου 1881, μια μέρα σαν σήμερα, όταν ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την πόλη των Τρικάλων από τον Τουρκικό ζυγό. Από τότε συμπληρώθηκαν 139 ολόκληρα χρόνια και σήμερα οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου τίμησαν τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, σε στενό κύκλο και με «κλειστό» πρωτόκολλο ελέω κορονοϊού.


Το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την Πανηγυρική Θεία δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Επίσκεψης στο Βαρούσι, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της απελευθέρωσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην κεντρική πλατεία της πόλης (μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Στουρνάρα), με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και Αρκαλοχωρίου Κρήτης Ανδρέας.


Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Τρικκαίων Αντιδήμαρχο Άκη Αναστασίου, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, τον Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχο Φώτιο Γκίκα, τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Δημήτρη Μήτραινα, τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Αντιπύραρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου και εκπροσώπους αποστράτων στρατού και σωμάτων ασφαλείας.


Στο τέλος της λιτής εκδήλωσης, τηρήθηκε απ’ όλους τους παρισταμένους ενός λεπτού σιγή και τραγουδήθηκε ο εθνικός μας ύμνος.


Να σημειωθεί πως καθόλη την διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν απ’ όλους τα απαραίτητα μέτρα αποστάσεων και ασφαλείας από τον κορονοΪό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.