Τελευταίες Ειδήσεις

Το τέλος του πολέμου το βλέπουν μόνο οι νεκροί

 

        

Το τέλος του πολέμου το βλέπουν μόνο οι νεκροί

                                                                                          Πλάτων

 Το τέλος το βλέπουν μόνο οι νεκροί, διότι οι ζωντανοί θα δούνε προφανώς κι άλλους πολέμους ,μιας  κι η μοίρα των ανθρώπων στην καταστροφή είναι ίδια χιλιετίες τώρα!

 Η αποτυχία μιας δημοτικής αρχής, όποια κι αν είναι αυτή ,είναι κατάρα για όλους τους δημότες του Δήμου. Κι όταν λέω όλους, το εννοώ απόλυτα! Από το μικρό παιδάκι στο καρότσι που το σπρώχνει η μαμά του μέχρι και τον άνθρωπο της τρίτης ηλικίας. Αυτό το λέω διότι η πορεία ενός ανθρώπου σε αυτή την μικρή γραμμή ζωής εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα μέσα στην οποία ζει και δημιουργεί. Κι η ποιότητα όπως έχω πει και γράψει κατά καιρούς είναι ο λόγος που ξεχωρίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες από τις κοινωνίες άλλων ζώντων οργανισμών.

Δυστυχώς αυτά βιώνουμε σαν πολίτες του Δήμου μας. Αυτό το λέω, όχι από αντιπολιτευτική  άποψη, διότι αυτή είναι η κατάρα του πολιτικού μας συστήματος  αλλά με λύπη για αυτό που ζούμε όλοι μας.

Πόσο δίκαιο έχει ο σοφός Σωκράτης όταν πριν από αιώνες είπε ότι για να ταξιδέψω με καράβι θα πρέπει ο καπετάνιος να είναι γνώστης  αυτού του επαγγέλματος  και όχι κάποιος που εκλέχτηκε επειδή έτυχε να τον επιλέξουν αρκετοί φίλοι του.  Δυστυχώς  εμείς σήμερα οι Νεοέλληνες ακολουθούμε ακριβώς το αντίθετο. Ο καθένας από εμάς νομίζει ότι μπορεί να ηγηθεί οτιδήποτε…. Αυτό  αποτελεί ανθρώπινη ανοησία με τεράστιες συνέπειες για τους υπόλοιπους πολίτες Πολλά μπορώ να πω αλλά δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή διότι όλοι μας το γνωρίζουμε…. Δεν είμαι από αυτούς που χαίρονται από την αποτυχία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, το αντίθετο μάλιστα, λυπάμαι διότι γύρω μας η αδράνεια συνεχίζει να νικάει την εξέλιξη  και την ποιότητα ως προς το ζην.

Υ Γ        Εάν ήμουνα αυτή την στιγμή στην θέση του Δημάρχου με όλα αυτά τα προβλήματα, θα ενεργούσα ως εξής τουλάχιστον να σώσω την υστεροφημία μου αλλά και να δώσω ελπίδα στον απογοητευμένο πολίτη αυτού του Δήμου. Θα έδιωχνα όλους τους συμβούλους που έχω πάρει και θα έφερνα μια αναγνωρισμένη ομάδα ειδικών με διεθνείς σπουδές στην διοίκηση και marketing και θα τους έδινα την εξουσία να διοικήσουν απόλυτα όλες τις δομές του δήμου δίνοντας αναφορά μόνο στον ίδιο το Δήμαρχο και στους πολίτες.

Άποψή μου, μέσα από συζητήσεις με ανθρώπους της διοίκησης σε διεθνές επίπεδο!

Καραλής Βάιος 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.