Η αναγγελία ερευνών σε περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου από την Αγκυρα απασχολεί και τον τουρκικό Τύπο ο οποίος αμφισβητεί ανοιχτά την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας και κάνει λόγο για πόλεμο των Navtex

Ειδικότερα, η Hurriyet έχει ως τίτλο «Μάθημα μαθηματικών από την Άγκυρα στην Αθήνα», ενώ υποστηρίζει ότι το Καστελλόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα αλλά κοντά στην Τουρκία.

Αντίστοιχα η Milliyet κάνει λόγο για την ένταση που έχει προκληθεί με τη Navtex σημειώνοντας και ότι θερμαίνονται τα νερά στη Μεσόγειο. Όπως αναφέρει 20 πλοία του τουρκικού ναυτικού αναχώρησαν από τη βάση του Άκσαζ για την περιοχή. Η Αθήνα ακύρωσε την τουρκική Navtex. Η Άγκυρα εξέδωσε δύο νέες Navtex στην ίδια περιοχή.

Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο «O πόλεμος των Navtex. Κινήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας για υφαλοκρηπίδα».

Παράλληλα η Yeni Safak αναφέρει «Προστασία με 15 πλοία. Η Αθήνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τον στρατό της με αφορμή το Όρουτς Ρέις. Ως απάντηση η Άγκυρα έκανε επίδειξη σημαίας με 15 πλοία».

Τέλος η Aksam λέει «είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια υφαλοκρηπίδα;» προσθέτοντας ότι το Καστελλόριζο είναι πιο κοντά στην Τουρκία.