Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι θα γινει με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους - Προβληματισμός για την εστίαση



Κορονοϊός Ελλάδα: Αλλαλούμ με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους φαίνεται πως απομακρύνεται. Έντονοι οι προβλημαστισμοί για το χώρο της εστίασης. Τι συζητήθηξκε στην Επιτροπή Εμπειρογνομόνων.

Τα ανοικτά μέτωπα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19. Ωστόσο, η χρήση μάσκας, οι τουρίστες από βεβαρυμένες περιοχές και η τήρηση των κανόνων στην εστίαση φαίνεται πως απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης.

Ιδιαιτέρως προβληματισμένοι παραμένουν οι επιστήμονες της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και τη διασπορά στην κοινότητα, ιδιαιτέρως λόγω των εισαγομένων κρουσμάτων και των φαινομένων χαλαρότητας μεταξύ των πολιτών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη απασχόλησε η μάσκα, με τους επιστήμονες να προτείνουν τη διεύρυνση της χρήσης της σε όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους φαίνεται πως απομακρύνεται, τουλάχιστον προς παρόν.

Βέβαια, «αγκάθι» χαρακτηρίζεται η χαλάρωση της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και των κανόνων περιορισμού της διασποράς, ειδικά στο χώρο της εστίασης. Συγκεκριμένα, προβληματισμό προκαλούν η πλημμελής χρήση ή πλήρης απουσία μάσκας από το προσωπικό εστιατορίων, καφετεριών κλπ.

Με στόχο να υπενθυμίσει τους κανόνες που ισχύουν για την προστασία από τον κορονοϊό σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ειδικά σε ό,τι αφορά το προσωπικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να εκδώσουν αύριο σχετική εγκύκλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.