Τελευταίες Ειδήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση παροχής Πρώτων Βοηθειών στην Καλογριανή



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλογριανής «‘Αγιος Ραφαήλ» σε συνέχεια των δράσεων με στόχο την προσφορά στο σύνολο των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Τρικάλων, διοργανώνει και καλεί όλους να παραβρεθούν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στην Καλογριανή (στην πλατεία του χωριού) και ώρα 7:00 – 9:30 μμ με θέματα που αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς από ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιεί η ΕΟΔ Ν. Τρικάλων με γενικό τίτλο: “Ενημερώνομαι, γνωρίζω, προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν την καθημερινότητα όλων.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια της ενημέρωσης είναι:


Ατομική Προστασία / Αλυσίδα Επιβίωσης / Πνιγμονή / Αιμορραγίες / Τραύματα / Εγκαύματα / Κατάγματα / Λιποθυμικό επεισόδιο – Επιληπτική κρίση/ Αλλεργίες – Αλλεργικό Σοκ/ Υποθερμία – Θερμοπληξία / Τσιμπήματα – Δείγματα φιδιών / Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση / χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή / Πλάγια θέση – Θέση ανάνηψης.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε ανοιχτό χώρο, η συμμετοχή είναι δωρεάν, απευθύνετε σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που απαιτούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.