Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΡΧΕΤΑΙ … ΜΠΟΡΑΓράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

          Στο μάτι του … κυκλώνα μπαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι χώρες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Μεσόγειο.
          Πολιτικά, γεωστρατηγικά, οικονομικά και θρησκευτικά γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή αυτή, δείχνουν καθαρά πως έρχεται ΜΠΟΡΑ … !
          Στην Τουρκία, όπου υπάρχει βαθειά οικονομική κρίση και μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του τρομοκράτη Ερντογάν, πραγματοποιείται η … δεύτερη Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.
          Το ελεγχόμενο Σ.τ.Ε. ακύρωσε κυβερνητικό διάταγμα του 1934 του Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται σε τζαμί με πρώτο άνοιγμα την 24η Ιουλίου 2020.
          Ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αυθαίρετα και φασιστικά, μετατρέπεται σε ναό των Ισλαμιστών, έπειτα από 86 χρόνια, προκαλώντας ευθέως την ιστορική μνήμη.

Όλα τα πολιτισμένα κράτη και κυρίως οι Χριστιανοί ανά την Υφήλιο, καταδικάζουν αυτή την ενέργεια. Κατά την άποψη της UNESCO η απόφαση της Τουρκίας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Μέτρα, όμως, κατά της Τουρκίας θα πάρουν;
Η οργή της Γερουσίας των ΗΠΑ μάλλον θα μείνει μόνον στα λόγια.
Σβήνει τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανακηρύσσεται μόνος του Εθνάρχης και Ισλαμιστής ο Ερντογάν.
Στην Συρία η σπίθα του πολέμου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας είναι έτοιμη να ανάψει. Στο Ιντλίμπ οι αντιμαχόμενες χώρες παίρνουν θέσεις … μάχης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Στην Λιβύη, ο Τουρκικός στρατός με τους μισθοφόρους του ISIS, μάλλον ετοιμάζονται για κατάληψη της Σύρτης, του μεγάλου λιμανιού της χώρας.
Εάν στον … χορό του πολέμου μπουν και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, τότε αποσταθεροποιείται ένα μεγάλο μέρος της Μεσογείου.
Η … περίφημη επανάσταση του «Γιασεμιού» ήταν ένα πολιτικό τρικ, που πνίγηκε στο αίμα αθώων ανθρώπινων ψυχών.
Το μεγάλο γεωπολιτικό σχέδιο, για την κατασκευή μιάς υπερσύγχρονης διώρυγας μεταξύ της Μαύρης θάλασσας και του Αιγαίου πελάγους, παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου, εάν υλοποιηθεί, θα είναι τρομερό οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό χτύπημα, για τον παράλογο Σουλτάνο της Τουρκίας.
Στην Ελλάδα το σύστημα κλονίζεται.
Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που παραλίγο να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει τα βέλη πολλών οργανώσεων και πολιτών.
Φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαλύσει τα … βαριά σύννεφα του φθινοπώρου καθώς η οικονομία βυθίζεται, η ύφεση μεγαλώνει, οι επενδύσεις δεν έρχονται και η κοινωνία είναι ένα … καζάνι που βράζει.
Το … περίφημο Επιτελικό κράτος» του Πρωθυπουργού ήταν και παρέμεινε μια πολιτική υπόσχεση αφού 5-6 άνθρωποι αποφασίζουν για τα πάντα.
Η επιστολή των Συμβολαιογράφων προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει πως «θα χρειαζόμαστε 62 ημέρες, για δουλειά, που έως τώρα μπορούσε να γίνει αυθημερόν».
Ιδού το Επιτελικό κράτος της Ν.Δ.
Με όχημα τον αυταρχικό νόμο, για απαγόρευση των συγκεντρώσεων, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει μελλοντικές συνεργασίες με … νοικιασμένους βουλευτές, όπως έκανε και ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δήλωση σοκ του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι «είναι ιδιωτική υπόθεση η παιδεραστία πολιτικού» δεν τιμά κανέναν και δείχνει το ήθος και την μικρότητα όσων μας κυβερνούν.
Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.
Η κόντρα Γεραπετρίτη – Μαρινάκη φανερώνει πως η … φάβα έχει κάποιο λάκκο …!
Τέλος η αύξηση των εισαγομένων κρουσμάτων του κορονοϊού ανησυχεί όλους τους Έλληνες, την στιγμή που η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας είχε πτώση 93%.
Λέτε να έρχονται με την ΜΠΟΡΑ και σεισμοί, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί;
Πάντως ο Πρωθυπουργός πήρε τα «βουνά και τα λαγκάδια» στα περήφανα Τζουμέρκα.
Λέτε να μας φέρει … πρόωρες εκλογές, όπως μας έφερε από το Μέτσοβο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Σημειωτέον ότι η κα Σακελλαροπούλου ξεκίνησε από την Αριστερή οργάνωση του Ρήγα Φεραίου.
Μάλλον είχε δίκαιο ο Γεώργιος Κονδύλης που έλεγε το «εάν ήξερα πως κυβερνιέται η Ελλάδα, θα την είχα κυβερνήσει από Λοχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.