Τελευταίες Ειδήσεις

Φαρμακοποιοί: Καταγγέλλουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥΟ Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος άφησε αιχμές προς το Υπουργείο Υγείας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των φαρμακοποιών αφορούν το μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο είχε κάνει «έγκαιρα παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης , ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.Η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών , τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020».


Ο ΠΦΣ θεωρεί υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, την οποία κατηγορεί ότι «φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ».

Ειδικότερα προσάπτει στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας ότι «απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κάτι που δεν ζήτησε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης) και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε , αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών».

Αυτό οδήγησε στην καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ο ΠΦΣ να ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας έτσι ώστε αύριο να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων – κόμβων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.