Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Νοτιοανατολικά της Κύπρου το BarbarosΝοτιοανατολικά της Κύπρου και της περιοχής της Αμμοχώστου πλέει από τα ξημερώματα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο πλησιάζει την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Το Μπαρμπαρός απέπλευσε αργά χθες το απόγευμα από το λιμάνι των Όλμων στην Τουρκία, μετά την έκδοση NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ. Η NAVTEX έχει ισχύ μέχρι της 20 Σεπτεμβρίου.

Σε μπαράζ διπλωματικών επαφών επιδίδεται η Λευκωσία, η οποία ζητεί από την ΕΕ πιο αποφασιστική και αποτελεσματική στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει προβεί σε ενέργειες σε διάφορα επίπεδα σε σχέση, με τις νέες τουρκικές προκλήσεις, που αφορούν την αποστολή του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

 Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει, ήδη, συνομιλήσει με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής,  Ζοζέπ Μπορέλ, και με τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η Τουρκία, με τις ενέργειές της, επιδεινώνει το, ήδη, τεταμένο κρίμα, που υπάρχει στην περιοχή και παραβιάζει ξανά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε ο κ. Σεντώνας.

 Βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε, διάφορες ενέργειες της Κυβέρνησης, σε ποικίλα επίπεδα, προκειμένου να διαχειριστούμε αυτή τη νέα απαράδεκτη πρόκληση της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.