Τελευταίες Ειδήσεις

Πλήρης ανατροπή: Ο Ιούνιος ξανάφερε τον κορoνοϊό στην Ελλάδα - Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματαΣε πλήρη ανατροπή της εικόνας που είχαμε συνηθίσει έως τα τέλη Μαΐου, οδηγεί η καθημερινή καταμέτρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούνιο.

Η σύγκριση είναι συντριπτική: στις πρώτες 18 μέρες του μήνα που διανύουμε είχαμε 110,2% περισσότερα κρούσματα από τις τελευταίες 18 μέρες του περασμένου μήνα, σύμφωνα με το iatronet.gr.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, από την 1η έως τς 18 Ιουνίου καταγράφηκαν συνολικά 309 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό. Από τις 14 έως και τις 31 Μαΐου, είχαν ανακοινωθεί συνολικά 147 νέα κρούσματα, με έντονα πτωτική τότε τάση. Να σημειωθεί ότι το 18ήμερο από 3 έως 20 Απριλίου, όταν η επιδημία βρισκόταν στο απόγειό της, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν 632...

Η εικόνα είναι τουλάχιστον ανησυχητική, αν και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται σε συρροή κρουσμάτων στην Ξάνθη και στη Ροδόπη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, ενώ το 55% αφορά άνδρες. Τα περισσότερα (41,8%) αφορούν άτομα 40 έως 64 ετών. Ακολουθεί με 31,1% η ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών, ενώ άτομα 65 ετών και άνω αποτελούν το 21,1% των κρουσμάτων.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

14 έως 31 Μαϊου 147

1 έως 18 Ιουνίου 309

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.227. Από το σύνολο των 3227 κρουσμάτων, 703 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1804 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 3 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 188 θάνατοι. 58 (30.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εντωμεταξύ, στο WebTalk του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου (WJC), ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για την έκβαση της επιδημίας. Ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ο ίδιος είχε προτείνει. Με αυτή, γίνονται γνωστές, σε πραγματικό χρόνο, οι πολιτικές και επιστημονικές αποφάσεις που παίρνει η κάθε χώρα.

Τόνισε πως η επιτυχία της χώρας μας κατά την πρώτη φάση της επιδημίας βασίστηκε κυρίως στους εξαιρετικούς επαγγελματίες του ΕΣΥ (ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό), στο ΕΚΑΒ και στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ που εντόπισαν το πρώτο κρούσμα και όλη αυτή την περίοδο, με ενδελεχή ιχνηλάτηση, κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως τα καταφέραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε ξανά. Με σχέδιο, αλληλεγγύη, ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.