Τελευταίες Ειδήσεις

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου σε Υπουργείο Εσωτερικών και ΠολιτισμούΕπίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 17/06/2020 ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεώργιο Θώμο.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου σε τρίτους. Ο κ. Σταυριανουδάκης διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Δήμο Μετεώρων ώστε να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη. Η συνάντηση είχε ζητηθεί εγγράφως από τον Δήμαρχο σε συνέχεια της επίσκεψης της κ. Υπουργού στo σπήλαιο της Θεόπετρας πριν τέσσερις (4) μήνες. Ο Δήμαρχος επέδωσε στην Υπουργό υπόμνημα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεόπετρας κ. Ευθύμιου Γάτσια. Έγινε μια γόνιμη και πολύ παραγωγική συζήτηση σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Ο Δήμαρχος έθεσε στην κ. Υπουργό μία σειρά από θέματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
·        Ζητήθηκε από την κ. Υπουργό ενημέρωση για την έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών στο σπήλαιο της Θεόπετρας και παράδοσης αυτού στο κοινό, έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου.

·        Προτάθηκε στην Υπουργό η προκήρυξη δύο (2) μόνιμων θέσεων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
·        Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Δήμου με ένα ενδεικτικό ποσό των 100.000 για το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων.
·        Ζητήθηκε η ένταξη της Καλαμπάκας στο δίκτυο των πόλεων που θα συμμετέχουν στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της επιτροπής “Ελλάδα 2021”.
·        Προτάθηκε η αξιοποίηση του κτηρίου του ΟΣΕ σε πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

·        Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος και του Σχεδίου Διαχείρισης των Μετεώρων. Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη του για το τόσο σημαντικό θέμα και ζήτησε από την κ. Υπουργό να του αποσταλεί το σχέδιο ώστε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την υπογραφή του. Τονίστηκε σε αυτό το σημείο από τον Δήμαρχο η μεγάλη σημασία που έχουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ορειβασία, που προσφέρουν σημαντικό εισόδημα και θέσεις εργασίας στην περιοχή, ζητώντας ταυτόχρονα αντίγραφο του πορίσματος των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα εργασίας του Υπουργείου τα δύο προηγούμενα έτη.
·        Τέλος τέθηκε το θέμα της Αδόμητης Ζώνης και το ενδεχόμενο τροποποίησης της.

Η κ. Μενδώνη ακούγοντας προσεχτικά, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου στο σπήλαιο της Θεόπετρας έως το τέλος του 2021, συμφώνησε με την πρόταση της τοποθέτησης δύο (2) μονίμων υπαλλήλων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ενισχυθεί ο Δήμος οικονομικά.
Τόσο στο θέμα της ένταξης της Καλαμπάκας στις δράσεις της επιτροπής “Ελλάδα 2021” όσο και στο θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου του ΟΣΕ η άποψη της ήταν θετική.
Στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος η Υπουργός ανέφερε ότι πραγματοποιείται εμπεριστατωμένη δουλειά από πλευράς Υπουργείου έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν τα προηγούμενα έτη και θα αποσταλεί στον Δήμο το προσχέδιο πριν την τελική υπογραφή.
Στο θέμα της Αδόμητης Ζώνης η Υπουργός δήλωσε ότι οι βελτιώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν είναι ελάχιστες λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.
Κλείνοντας την συζήτηση η Υπουργός αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Αντιδήμαρχο υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να λυθούν τα προβλήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της για το καλό της ιδιαίτερης περιοχής των Μετεώρων.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.