Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέμβαση Παπακώστα για τους Τρικαλινούς οδοντιάτρους


Άμεση παρέμβαση της Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Κ. Παπακώστα, μέσω Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή, στις 29 Μαΐου του 2020, που απευθύνονταν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στον Υπουργό Υγείας Κ. Βασίλειο Κικίλια για τα προβλήματα και τις οικονομικές επιπτώσεις, λόγω του Covid 19, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδοντιάτρων.
  Αφουγκραζόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, οι οποίες έχουν ανακύψει από την οικονομική κατάσταση της χώρας τα παρελθόντα έτη, λόγω της κρίσης που ταλάνισε την ελληνική οικονομία, αλλά και λόγω της αναπάντεχης εξέλιξης που είχε η πανδημία του κορωνοϊού, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κ. Παπακώστα, παρενέβη με αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς για να τεθούν τα  προβλήματα επί τάπητος με σκοπό την άμεση διευθέτησή τους.
  Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων με σχετικό υπόμνημα που διαβίβασε στους βουλευτές του Νομού μας, παρέθεσε αναλυτικά τα συσσωρευμένα προβλήματα στον χώρο της Οδοντιατρικής, τα οποία σε συνδυασμό με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση έχουν γίνει εντονότερα και χρήζουν άμεσων δράσεων.

   Η απουσία από τα ασφαλιστικά ταμεία τις τελευταίες δεκαετίες αναγκάζουν τους πολίτες σε εξολοκλήρου συμμετοχή στα οδοντιατρεία, που λόγω της οικονομικής κρίσης μείωσαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους. Επιπροσθέτως, και λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν θεσπιστεί εξαιτίας της πανδημίας, οι επισκέψεις περιορίζονται περαιτέρω, ενώ τα έξοδα λειτουργίας είναι αυξημένα και τα είδη προστασίας κοστολογούνται σε πολύ αυξημένες τιμές σε σχέση με το παρελθόν. Ακόμη, το γεγονός ότι δεν έλαβαν οικονομική στήριξη από το κράτος με μέτρα Ειδικού Σκοπού για τον μήνα Μάιο και κάποια ιατρεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά για λόγους προστασίας του ιατρού, αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση του κλάδου. Τέλος, ιδιαίτερη είναι η αναφορά που γίνεται στην έλλειψη προγραμμάτων ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό των ιατρείων, αλλά και προγραμμάτων επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ για βοηθητικό προσωπικό των ιατρών.
  «Πλέον τα αιτήματα έχουν περάσει στα χέρια των αρμοδίων και αναμένουμε την επίλυσή τους, σεβόμενοι πάντοτε το λειτούργημα όλων των ιατρών, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες που ανέκυψαν τους τελευταίους μήνες με την πανδημία του covid19. Οφείλουμε να καλύψουμε τα κενά που άφησαν τα παρελθόντα έτη στον κλάδο αυτό και να σταθούμε δίπλα τους.» Δήλωσε η Βουλευτής Τρικάλων Κ. Παπακώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.