Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Εθνικής μας ΆμυναςΤο θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στη γειτονιά μας. Οι εξ Ανατολών γείτονες, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν τη "μερίδα του λέοντος", απ τον υποθαλάσσιο πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου.
Μετά το "Τουρκο-λιβυκό" Σύμφωνο για τις θαλάσσιες ζώνες, τώρα φαίνεται αντίστοιχη Συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή. (Που τόσα χρόνια τους υποστηρίζαμε σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, πολλές φορές).
Κοινός παρανομαστής ο περιορισμός, αν όχι η εξάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ελληνικών νήσων και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει τις απαραίτητες Συμμαχίες και να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Δεδομένης της Οικονομικής κατάστασης της χώρας, οι διαθέσιμοι πόροι είναι περιορισμένοι.
Όπως περιορισμένος είναι και ο αριθμός του Προσωπικού. Πολλοί στρατηγοί, όχι αρκετοί στρατεύσιμοι.... Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Πέρα και πάνω από το όποιο πολιτικό κόστος.
Όπως και η αύξηση των δαπανών για την Άμυνα της Πατρίδος. Ίσως και με την καθιέρωση κάποιου μόνιμου τέλους, το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θα έβλεπε θετικά, αφού θα έπιανε τόπο.

Ότι κατακτήσαμε ως έθνος και ως λαός, οφείλουμε να το προασπίσουμε με κάθε τίμημα.
Τα κράτη διαθέτουν τόσο έδαφος, όσο μπορούν να υπερασπιστούν. Και όπως έχει ειπωθεί απ τα πιο επίσημα χείλη, σ ένα απευκταίο ενδεχόμενο θα είμαστε μόνοι μας.
Η ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού με νέες μονάδες, είναι επιτακτική ανάγκη, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται οι ανάγκες και των άλλων κλάδων.
Χωρίς εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει ούτε οικονομική ευμάρεια, ούτε ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα....
Οφείλουμε σαν Πολιτεία και σαν λαός, να καθορίσουμε τις προτεραιότητες μας.
Η Ελευθερία και η Εθνική ανεξαρτησία, έχουν βαρύ τίμημα. Έστω και τώρα, πριν είναι αργά.
Οι Έλληνες, πρέπει και πάλι να ετοιμάζονται.
Μικρότερα έθνη, μας έδειξαν πως προασπίζουν την εθνική τους ανεξαρτησία.
Κάτι που πάντα έπραττε διαχρονικά ο Ελληνισμός, στην υπερτρισχιλιετή ιστορική του διαδρομή. Και είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει, όποτε κι αν χρειαστεί.
Αλλά όταν οι γείτονες υπερεξοπλίζονται και αποθρασύνονται , οφείλουμε να προετοιμασθούμε.
Τον "λύκο" τον βλέπουμε, τον "τορό " ψάχνουμε;
Το δόγμα "αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο", ήταν και είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο.ΤΡΙΚΑΛΑ 23 /6/2020
Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.