Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση της Ν.Ε ΤΕΕ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων


Με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου καθώς και με την Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Τρικάλων το απόγευμα της Παρασκευής 26.06.2020.
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για το σύνολο των θεμάτων τεχνικού ενδιαφέροντος του Δήμου. Ειδικότερα συζητήθηκαν:
-Ο προγραμματισμός των έργων του Δήμου: η χρηματοδότηση , το στάδιο υλοποίησης τους, και οι προοπτικές τους.
-Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» , οι προτάσεις του Δήμου για την απορρόφηση κονδυλίων μέσω των δράσεων του  και το αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προσκλήσεων του προγράμματος.

-Οι προοπτικές από την εφαρμογή του Εθνικού Μητρώου Υποδομών και το πλαίσιο συνεργασίας με τους Δήμους.
- Η πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού των δημοτικών ενοτήτων της χώρας, μέσω της εκπόνησης τοπικών χωρικών σχεδίων (ΤΧΣ) και οι προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων για την ένταξη του σε αυτό .
- Η διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών και η αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση έργων υποδομής.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ο ρόλος και η σημασία του ΤΕΕ στα παραπάνω και επισημάνθηκε από κοινού η σημασία της  συμμετοχής των εκπροσώπων του τεχνικού κλάδου στα δρώμενα του τόπου. Οι δομές υποστήριξης που σχεδιάζει η Ν.Ε του ΤΕΕ Τρικάλων θα συμβάλουν ουσιαστικά στην παρακολούθηση  και υποστήριξη των τεχνικών θεμάτων ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πλαίσιο συνεργασίας με φορείς και υπηρεσίες του Δήμου.


Εκ της Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.