Τελευταίες Ειδήσεις

Κηδεία Τζορτζ Φλόιντ: Συγκλόνισε η ανιψιά του με τον επικήδιο


 
Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ ξεκίνησε στο Χιούστον, στο Τέξας, 15 ημέρες μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού από ασφυξία από έναν λευκό αστυνομικό, με τη δολοφονία του να προκαλεί ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. Συγκίνησε η ανιψιά του με τον επικήδειο. 


«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε, καθώς άνοιξε την τελετή. Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ο οποίος απευθύνθηκε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.


«Όλο αυτό δεν είναι απλά μια μεμονωμένη στιγμή των καιρών μας, είναι ένα κίνημα που επηρεάζει την εποχή μας», υπογράμμισε.


Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα μεταφερθεί στη γειτονική πόλη Πέρλαντ για την ταφή, δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.


Ράγισε καρδιές η ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ


Συγκλόνισαν τα λόγια της ανιψιάς του Αφροαμερικανού, η οποία αποχαιρετώντας τον δήλωσε τα εξής: «Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».


Η οικογένεια του δολοφονηθέντα, έφτασε στην εκκλησία λίγο πριν από την έναρξη της τελετής. Όλοι ήταν ντυμένοι στα λευκά. Στην κηδεία του Φλόιντ παρέστησαν και οικογένειες Αφροαμερικανών – θυμάτων αστυνομικής βίας, συμβολίζοντας την ανάγκη της εξάλειψης των φυλετικών ανισοτήτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.