Τελευταίες Ειδήσεις

Σε βαθιά οικονομική ύφεση η Καλαμπάκα λόγω έλλειψης τουριστών και κλειστών ξενοδοχείων


Δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, αφού η έλλειψη τουριστών από το εξωτερικό στην ευρύτερη περιοχή λόγω του Cocid-19, έχει κυριολεκτικά ερημώσει τα πάντα στην αγορά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του νομού, αφού μεγάλο μέρος των επαγγελματιών ζει από τον τουρισμό.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμπάκας και του Καστρακίου είναι όλες κλειστές, με εξαίρεση κάποια λίγα ξενοδοχεία που είναι μεν σε λειτουργία, χωρίς όμως αξιόλογη πελατεία και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρουν να μείνουν ανοιχτά όλη την σεζόν.


Οι ταβέρνες είναι και αυτές χωρίς κόσμο, όπως επίσης και τα δεκάδες εμπορικά καταστήματα που στις καλές εποχές εξασφάλιζαν ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους από τους τουρίστες, που φέτος λόγω του κορονοϊού δεν θα έρθουν στα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι οικονομικοί δείκτες στην περιοχή της Καλαμπάκας είναι καρφωμένοι κοντά στο μηδέν, γεγονός που σημαίνει πως από αυτή την βαθιά οικονομική ύφεση που βιώνει η πόλη, πολύ λίγες επιχειρήσεις θα βγουν όρθιες και αλώβητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.