Τελευταίες Ειδήσεις

Παρεμβάσεις και προτάσεις σε ζωτικά θέματα από τον Σύλλογο Τριτέκνων νομού Τρικάλων


Ο Σύλλογος γονέων με τρία τέκνα νομού Τρικάλων, είναι από εκείνους τους τοπικούς συλλόγους που έχουν αναπτύξει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα, παλεύοντας να εξασφαλίσει για όλα τα μέλη του ένα καλύτερο μέλλον σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Τρικάλων κ. Γιάννης Λιούλιος, τόνισε πως ο Σύλλογος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ώστε οι τρίτεκνοι και τα τέκνα αυτών να τύχουν μιας σειράς ευεργετικών ρυθμίσεων όπως:

1) Η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων να είναι μέχρι τις 6 μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και να μην αναγκάζονται να αναζητούν πρόσθετη φύλαξη των παιδιών στον παππού και την γιαγιά.


2) Ως προς τις μεταγραφές φοιτητών προτείνονται οι ελεύθερες μεταγραφές για όλους τους φοιτητές που είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών.

3) Προτείνεται η δωρεάν στέγαση σε φοιτητικές εστίες όλων των φοιτητών που είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών.

4) Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το όριο φτώχειας για οικογένεια με 3 παιδιά στο λύκειο, είναι 14.154 ευρώ. Προτείνεται το εισοδηματικό κριτήριο για την μεταγραφή φοιτητή να γίνει ατομικό 3500 ευρώ και για την τρίτεκνη οικογένεια 17500 ευρώ.

5) Ως προς τους διορισμούς τρίτεκνων εκπαιδευτικών, προτείνεται η μοριοδότηση 40 μόρια για κάθε παιδί.

6) Αποσπάσεις-μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Οι τρίτεκνοι να μπορούν να αποσπαστούν ή να μετατεθούν κατά προτεραιότητα στον τόπο των συμφερόντων τους.

7) Προτείνεται να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη συνυπηρέτησης γονέων τρίτεκνων-πολυμελών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.