Τελευταίες Ειδήσεις

Καταγγελία για το ΚΥ Καλαμπάκας

Θα ήθελα να καταγγείλω επώνυμα ένα λυπηρό γεγονός που συνέβη 7 Ιουνίου 2020 στο Ε.Σ.Υ. Καλαμπάκας, όπου βρέθηκα τραυματισμένος στο κεφάλι στις 2:45 μ.μ. περίπου. Τραυματίστηκα εν ώρα εργασίας σε τοποθεσία 40χλμ μακριά από το κέντρο Κ.Υ.  όποτε είχα ήδη οδηγήσει αυτή την απόσταση αιμορραγώντας.
Φτάνοντας, χωρίς συνοδό, ήρθα αντιμέτωπος με το προσωπικό ασφαλείας, όπου με αγενή τρόπο μου απαγόρευσε την είσοδο στο κτήριο λόγω μη κατοχής ιατρικής μάσκας και με παρέπεμψε σε φαρμακείο ώστε να προμηθευτώ. Έδειξα την αντίρρηση μου σε αυτό καθώς ήδη ζαλιζόμουν και δεν ήμουν σε θέση ούτε να οδηγήσω ξανά ούτε να κρίνω το είδος του τραύματος και αν αυτό το επέτρεπε, να πάω να πάρω τη μάσκα και να επιστρέψω. Βέβαια αυτό είναι κάτι που ούτε το προσωπικό ασφαλείας είναι σε θέση να διαπιστώσει καθώς δεν είναι ο ρόλος του ούτε είναι εκπαιδευμένο για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά θεώρησα σημαντικότερο να φροντίσω μόνος μου την κατάστασή μου από το να συνεχίσω έναν ανώφελο διαπληκτισμό με τον φύλακα του χώρου. Αποχώρησα από το σημείο όπου και επέστρεψα εντός δεκαλέπτου εφοδιασμένος με την ιατρική μάσκα. Εισήλθα τελικά στον χώρο περίθαλψης όπου και έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και χρειάστηκαν ράμματα για την επούλωση του τραύματος μου. Περιττό να αναφέρω πως η νοσηλεύτρια εντόπισε υψηλή πίεση και ταχυπαλμία.

Θεωρώ, λοιπόν, ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ένα άτομο χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση και με προφανή έλλειψη ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπο του, είναι σε τόσο καίρια θέση ευθυνών και διευθετεί το ποιος τελικά έχει δικαίωμα στη δημόσια υγεία και ποιος όχι!
Καταγγέλλω και επικρίνω αυτού του είδους συμπεριφορές σκεπτόμενος ότι ο εν λόγω κύριος, αφού εμπόδισε εμένα που ήμουν ο ίδιος τραυματίας και ασυνόδευτος, θα μπορούσε να εμποδίσει την είσοδο σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτου κρισιμότητας απλά και μόνο λόγω άγνοιας κινδύνου και ελλιπούς εκπαίδευσης.
Αναρωτιέμαι επίσης  τι θα γινόταν και ποιες θα ήταν οι κατηγορίες που θα βάραιναν τον κύριο εάν στη θέση μου βρισκόταν ένας ενήλικος ή ένα παιδί με εσωτερική αιμορραγία, που φυσικά δεν θα ήταν σε θέση να διαπιστώσει, και ποια θα ήταν η κατάληξη του περιστατικού αυτού;
Κατανοώ ότι πιθανώς εκτελούσε εντολές του ΕΟΔΥ αλλά οι εντολές αυτές πρέπει να διακρίνουν επείγουσες καταστάσεις και όχι τυφλά να εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κάθε περιστατικό χρειάζεται ξεχωριστή αντιμετώπιση, ιδίως από θέμα χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δομή του Ε.Σ.Υ. και όχι για μία οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.
Τέλος να ευχαριστήσω θερμά τον γιατρό και την νοσηλεύτρια οι οποίοι ήτανε άψογοι αλλά και να σημειώσω ότι η κατάρτιση και η εκπαίδευση του προσωπικού του Ε.Σ.Υ στο σύνολο του είναι απαραίτητο να βελτιωθεί, ώστε και το προσωπικό να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του και οι πολίτες να νιώθουν σίγουροι για την υγεία τους.
Επαμεινώνδας Πολύζος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.