Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή του Θανάση Λιούτα προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων




Με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας ζήτησε την άμεση παρέμβασή του, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Αναλυτικά η επιστολή του Τρικαλινού βουλευτή προς τον Υπουργό Υγείας παρατίθεται κάτωθι:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αφορμή για να σας γράψω την επιστολή αυτή στάθηκε η δυσλειτουργική κατάσταση που η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων φαίνεται να δημιουργεί.


Με την παρούσα επιστολή σας κοινοποιώ και εγώ προσωπικά τα αιτήματα του Διοικητού, κ. Κωνσταντίνου Γρηγορίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, με την παράκληση να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί ένα πρόβλημα, το οποίο ως άλυτο θα δημιουργήσει συνέπειες, όπως καθυστερήσεις στη διάγνωση και σε ενδεχόμενη ανάγκη για θεραπεία, καθώς και πρόσθετο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος στους ασθενείς και στην τοπική μας κοινωνία. Επιπρόσθετα το πρόβλημα αυτό ως άλυτο θα δημιουργήσει εργασιακές δυσχέρειες σε όσους εναπομείναντες στο τμήμα αυτό υπηρετούν.

Συγκεκριμένα αναφορικά με τα αιτήματα του Διοικητού και του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητούν άμεσα την πρόσληψη δυο ειδικευμένων ιατρών ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.

Αναλυτικά τα αιτήματα, καθώς και την περιγραφή της κατάστασης που αναπόδραστα οδηγεί στην υποστελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος, μπορείτε να διαπιστώσετε μέσα από το απόσπασμα των πρακτικών της σχετικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ. Ν. Τρικάλων, που επίσης σας στέλνω.

Κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη πλήρωσης των αναγκαίων θέσεων ιατρών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Τρικάλων γίνονται εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας, Triplex αγγείων και άλλες εξίσου σημαντικές και κρίσιμες. Μάλιστα το Νοσοκομείο Τρικάλων δέχεται πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών από όλον τον Νομό μας, γεγονός που το καθιστά ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία στον τόπο μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό πάντα και με την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση που η πανδημία του Κορωνοϊού έχει δημιουργήσει, είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως το κρίσιμο και ουσιώδες ζήτημα της ομαλής λειτουργίας του εν λόγω τμήματος. Το κρίσιμο και ουσιώδες ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του τμήματος.

Είμαι βέβαιος ότι θα ενσκήψετε με την ευθύνη που πάντα σας χαρακτηρίζει πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα βοηθήσετε την τοπική μας κοινωνία να έχει ένα νοσοκομείο, το οποίο θα μπορεί να συνεχίσει να εμπιστεύεται και στο οποίο θα συνεχίζει να στηρίζεται όπως άλλωστε πάντα έως σήμερα πράττει.

Επιπλέον είμαι βέβαιος ότι θα ενσκήψετε πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα συνεχίζοντας να κάνετε πράξη τον μεγάλο πολιτικό στόχο του ίδιου του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Λιούτας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.