Τελευταίες Ειδήσεις

Στους 15.064 οι άνεργοι στον Ν. Τρικάλων


Μεγάλος είναι ο αριθμός των μακροχρόνιων ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο στον Ν.Τρικάλων.
Ο Συνολικός αριθμός των ανέργων όπως αυτός καταγράφεται από τον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 στο Ν. Τρικάλων είναι συνολικά 15.064

Όμως η ανεργία δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι άνθρωποι και οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα οικονομικό περιβάλλον που έγινε ακόμη πιο δυσχερές μετά από τις επιπτώσεις που έχει συσσωρεύσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Όλγας Τσιούρβα, περιφερειακής διευθύντριας ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, η οποία δίνει μέσω της larissanet το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί μεταφέροντας «την αγωνία των ανθρώπων που οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ διακρίνουμε όχι μόνο στους ανέργους, που και πριν την πανδημία αναζητούσαν εργασία και βρίσκονταν σε δυσκολία, αλλά και την αγωνία που αυτή τη χρονική στιγμή νιώθουν οι εργαζόμενοι για το εργασιακό τους μέλλον και των επιχειρήσεων του τόπου μας».


Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ακόμη δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί το εύρος των επιπτώσεων που άφησε στον κόσμο της εργασίας η πανδημία, όμως είναι προφανές ότι σε τομείς όπως π.χ. ο Τουρισμός θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις, οι οποίες θα γίνουν περισσότερο ευκρινείς το προσεχές χρονικό διάστημα.


Η κ. Τσιούρβα κάνει ειδική μνεία στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και στην ανεργία που μαστίζει τις γυναίκες, καθώς αποτελούν θύλακες που απαιτούν ειδική μέριμνα.
Σε ότι αφορά τις ευκαιρίες απασχόλησης η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας τις εντοπίζει σε χώρους που αναδείχθηκαν τους τελευταίους μήνες όπως είναι η εξ αποστάσεως εργασία και το ηλεκτρονικό εμπόριο.


Κλείνοντας, καλεί τους συμπολίτες που βρίσκονται εκτός εργασίας να ενημερώνονται συνεχώς για οτιδήποτε μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να βρουν δουλειά. Να συνεχίσουν την προσπάθεια απόκτησης δεξιοτήτων και κυρίως να επιμείνουν στην αναζήτηση εργασίας ακόμη κι αν πολλές προσπάθειές τους εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Στην στήλη με την ένδειξη «Άνεργοι» καταγράφεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν εργασία.
Στην στήλη με την ένδειξη «Λοιποί» καταγράφεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι δεν αναζητούν εργασία, όμως έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν επιδόματα και να καλύπτονται από προνοιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.