Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑΤην Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 η Τσέντζου Ιωάννα Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης- ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. πραγματοποίησε συνάντηση με το διεπιστημονικό προσωπικό του παραρτήματος Ρομά με σκοπό τη συνεργασία και απώτερο στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας στον πληθυσμό των Ρομά.
Η κοινωνιολόγος Λιάπη Βασιλική, η νοσηλεύτρια Βακαλούλη Αθανασία, η παιδαγωγός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα και ο διαμεσολαβητής Δημητρίου Χαράλαμπος ενημέρωσαν την ψυχολόγο για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ώστε να δοθεί έμφαση, όπου χρειάζεται, με τη βοήθεια των δράσεων ευαισθητοποίησης που θα διοργανωθούν. Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά βήματα ως τώρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ρομά και την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο της πόλης. Ευελπιστούμε πως με την καλή συνεργασία θα καταφέρουμε να επιτύχουμε πρόοδο και να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό ώστε ο κάθε πολίτης να μη διστάζει να αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για την επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, η ψυχολόγος του κέντρου κοινότητας πρότεινε θέματα που θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους του οικισμού σε ότι αφορά στην ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας. Επίσης έγινε πρόταση για επίσκεψη στον οικισμό με σκοπό τη γνωριμία με τους κατοίκους και τον εντοπισμό περιπτώσεων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Το κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
·                     Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ 40300, Φάρσαλα, τηλ: 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
·                     Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, τηλ: 2491025805,
·                      e-mail:k.koinothtas_roma@dimosfarsalon.gr
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 7:30π.μ έως 15:30μ.μ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.