Τελευταίες Ειδήσεις

Επεισόδια στο δημαρχείο Χίου: Επίθεση με μπουκάλια στον Μηταράκη για το μεταναστευτικό



Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.
Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.




Ο Χιώτης Βουλευτής μετά την επεισοδιακή του είσοδο στο δημαρχείο σημείωσε πώς «με ιδιαίτερα μεγάλες προσπάθειες ο τελικός σχεδιασμός της κυβέρνησης περιορίζει τον τελικό αριθμό διαμενόντων στη νέα δομή σε 4.000 άτομα από 7.000 άτομα, ενώ διαβεβαίωσε ότι βασικός στόχος της Κυβέρνησης παραμένει το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς κάτι για το οποίο όπως είπε έχει δεσμευθεί προσωπικά ο ίδιος».
Και συνέχισε:

«Στο Αίπος το πρώτο σπίτι απέχει από το σημείο του νέου κέντρου περί τα 10 χιλιόμετρα ενώ στο Χαλκειός τα πρώτα σπίτια απέχουν μόλις 200 μέτρα».
Ο κ. Μηταράκης χειροκροτήθηκε εντός της αίθουσας από τους κατοίκους του χωριού αλλά αποδοκιμάστηκε ταυτόχρονα από τους κατοίκους του Βροντάδου.
Ο κ. Μηταράκης εκτός των άλλων σημείωσε ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι η άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί κίνητρο για τους διακινητές και άρα το επιχείρημα ότι η δημιουργία νέας δομής θα πρέπει να είναι μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση δεν είναι βάσιμο.

Τέλος ο Χιώτης Βουλευτής ζήτησε από τον Δήμο Χίου την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 2 χιλιόμετρα μακρύτερα, με το επιχείρημα ότι ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να υποδείξει χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.