Τελευταίες Ειδήσεις

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας



Σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι, αρχικά νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία κυρίως στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.