Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις



Το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καλεί όλους τους αντιστασιακούς αγωνιστές, τους φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, να συμμετέχουν στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, στις 30 Ιανουαρίου, ώρα 6,00 μμ στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» στα Τρίκαλα τη μέρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση την επικίνδυνη για το λαό μας Συμφωνία.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για μια ακόμα φορά καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Καταδικάζει την γκανγκστερική επίθεση των ΗΠΑ, σε Τρίτη χώρα, το Ιράκ και τη δολοφονία κρατικών παραγόντων του Ιράν και του Ιράκ. Σ’ αυτό το πολεμικό κλίμα, συνέβη και τραγικό ατύχημα με την κατάρριψη του ουκρανικού επιβατηγού αεροπλάνου με πολλές δεκάδες ανυποψίαστα θύματα, που φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο νέας πολεμικής ανάφλεξης. Ενώ οι πρόσφατες ενέργειες των ιμπεριαλιστικών κρατών στη Λιβύη, των ίδιων που άρχισαν τον πόλεμο το 2011, προετοιμάζουν νέες πολεμικές επεμβάσεις σε αυτή τη χώρα.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στις παραπάνω χώρες γίνονται στο πλαίσιο των εδνοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ (ιδιαίτερα τη Γερμανία), Ρωσία, Κίνα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των πρώτων υλών, των αγωγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς εμπλέκονται και περιφερειακές δυνάμεις και οι μεταξύ τους αντιθέσεις, όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία κ.ά. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί Ελλάδας-Τουρκίας με τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία.
Στην ιμπεριαλιστική δράση στην περιοχή συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη σημερινή της ΝΔ, μετατρέποντας τη χώρα και το λαό μας σε πολεμικό στόχο. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπλέκουν την Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καθώς συμμετέχουν παραχωρώντας βάσεις και άλλες στρατιωτικές υποδομές (λιμάνια, Σούδα, αεροδρόμια κ.λπ.). Ενώ η σημερινή κυβέρνηση, συμμετέχοντας σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να στείλει όπλα και στρατό στη Σαουδική Αραβία, αλλά και τη Λιβύη.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Έχοντας επεξεργαστεί ένα πλαίσιο στόχων που ανταποκρίνονται πραγματικά στην αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική διεθνιστική πάλη του λαού μας.
Παλεύουμε:
      Να ακυρωθεί η στρατιωτικοπολεμική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ.
      Να κλείσουν και να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, να μη γίνει ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων.
      Να μην στείλει η Ελλάδα όπλα και στρατό σε άλλη χώρα.
      Να γυρίσουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
      Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
      Αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
      Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με όλους με τους λαούς, ιδιαίτερα δε με αυτούς που δολοφονούν οι ιμπεριαλιστές.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ !


27-01-2020                              ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.