Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ: Πόσο μειώνεται μετά τις χθεσινές εξαγγελίες - Πίνακας με παραδείγματα




photo: EurokinissiΤο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα ειναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα Βουλή.με τον σχεδιασμό που γίνεται, την Τρίτη θα συγκροτηθούν σε σώμα οι επιτροπές και την Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.
Άμεσα θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί μια ημέρα στην αρμόδια επιτροπή και την επόμένη στην Ολομέλεια, οπότε και θα ψηφιστεί.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά θα φτάσει το 22% και θα δώσει ανάσα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωση η νέα κυβέρνηση αφορά όλους τους κατόχους ακινήτων και θα ισχύσει μάλιστα άμεσα από το 2019. Και όχι το 2020 όπως προέβλεπε η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Από αυτό το μέτρο ανακούφισης για τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα περισσότερο ωφελημένοι θα είναι οι μικροιδιοκτήτες που θα δουν στα εκκαθαριστικά τους τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 30%. Ωστόσο και η μεσαία τάξη θα δει σημαντική μείωση της τάξης του 20%. Οι πολλοί λίγοι (περίπου 15.000 ιδιοκτήτες) που έχουν ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ.ευρώ θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 10%. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν όφελος από 35 έως και 311 ευρώ.
Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά παραδείγματα
ENFIA34

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.