Τελευταίες Ειδήσεις

“Η αναβάθμιση της τουριστικής οικονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ”
           
Σε Καστράκι και Διάβα περιόδευσε χθες (26.6.2019) η υποψήφια βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Στις συναντήσεις της με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις μελλοντικές προκλήσεις γύρω από την τουριστική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή. Η Παναγιώτα Δριτσέλη επισήμανε ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήθηκαν σημαντικά μέτρα στους συγκεκριμένους τομείς. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η ανάπτυξη που σημειώθηκε, η αύξηση των αφίξεων και η άνοδος των εισπράξεων συνοδεύτηκαν από την αύξηση της απασχόλησης κι από την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος συνολικά. Η εικόνα αυτή άγγιξε και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, οι οποίοι μετά από 10 χρόνια είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους.
            Σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ένα πλέγμα προστασίας του εισοδήματος του μικρού αγρότη. Το αφορολόγητο σε εισοδήματα και επιδοτήσεις, η μείωση του ΦΠΑ στα εφόδια και η ρύθμιση των αγροτικών χρεών ήταν μερικά από τα πιο κρίσιμα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής. Την ίδια στιγμή προωθήθηκαν και σημαντικές προοδευτικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, όπως ήταν η ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων βάσης στον αγροτικό κόσμο, αλλά και μέτρα περιβαλλοντικής αειφορίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία του θεσσαλικού κάμπου.
            Όπως τόνισε η Παναγιώτα Δριτσέλη, παράλληλα με αυτές τις παρεμβάσεις, στηρίχθηκε με κάθε μέσο η καθημερινότητα της ζωής στα χωριά του Νομού Τρικάλων, ισχυροποιήθηκε το πλέγμα προστασίας της υγείας και στηρίχθηκε η δημόσια εκπαίδευση, ενώ και σε σχέση με τα έργα υποδομής, ολοκληρώθηκαν σε μικρό χρόνο μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή των Τρικάλων και της Καλαμπάκας. 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.