Τελευταίες Ειδήσεις

Πεζοπορία με την Ο. Λ. Καλαμπάκας στο φαράγγι του ΕνιπέαΠεζοπορία πραγματοποίησε την Κυριακή 9/6/2019 η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας στο φαράγγι του Ενιπέα. Μία απόλυτα συντονισμένη ομάδα που αποτελείτο από 20 Καλαμπακιώτες και 5 Τρικαλινούς ξεκίνησε την πεζοπορία από την τοποθεσία Πριόνια μέσω του διεθνούς μονοπατιού Ε4 που διασχίζει το φαράγγι του Ενιπέα και καταλήγει στο Λιτόχωρο. Η πορεία είχε διάρκεια 6 ώρες και 12 περίπου χιλιόμετρα ανάπτυξη.

Η διαδρομή από την αρχή πανέμορφη με τον Ενιπέα να ρέει δίπλα μας με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του. Πρώτη στάση ήταν η Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Το μοναστήρι καταστράφηκε από τους Γερμανούς το 1943 και τώρα γίνονται προσπάθειες αναστήλωσης. Αφού πήραμε δυνάμεις και δροσιστήκαμε από την πηγή του Μοναστηριού συνεχίσαμε την πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι. Επόμενο αξιοθέατο ήταν το Μέγα Σπήλαιο που υπήρξε ασκητήριο του Αγίου Διονυσίου.

Η πορεία συνεχίστηκε μέσα από το καταπράσινο τοπίο του φαραγγιού με τους ήχους του ποταμού και της φύσης να μας συνοδεύουν. Περάσαμε στο σύνολο 7 ξύλινα γεφύρια και σε ένα από αυτά κάναμε την απαραίτητη στάση για φωτογραφίες και ένα μικρό κολατσιό. Πολλοί πήραν μία ανάσα δροσιάς βουτώντας τα πόδια τους στα παγωμένα νερά του Ενιπέα.


Ακολουθήσαμε το μονοπάτι πότε κατηφορικά πότε ανηφορικά απολαμβάνοντας την φύση. Στη διαδρομή συναντήσαμε πολλούς λάτρεις της φύσης Έλληνες και ξένους που ακολουθούσαν την ίδια πορεία με εμάς ή αντίθετη. Αντικρίσαμε την θάλασσα και το Λιτόχωρο και μία αίσθηση ανακούφισης μας κατέκλυσε μετά την πολύωρη πορεία. Παρ’ όλα αυτά δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και τις Βάθρες(φυσικές πισίνες) όπου υπάρχει δεξαμενή που υδροδοτεί το όμορφο Λιτόχωρο. Στο τέλος για να δροσιστούμε απολαύσαμε και ένα μπάνιο στη θάλασσα της Πλάκας Λιτοχώρου.
Πάντα ψηλά!!!

Για την Ο.Λ.Κ.
Γιάτσιου Δέσποινα – Συντονίστρια
Κατσικά Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.