Τελευταίες Ειδήσεις

Αντάμωσαν και φέτος οι Χασιώτες-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο Αντάμωμα των απανταχού Χασιωτών
Στο γνωστό χώρο του Αγίου Θεοδοσίου στο Γάβρο αντάμωσαν και φέτος οι απανταχού Χασιώτες στο πλαίσιο του 23ου Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Καλαμπάκας και των συλλόγων της περιοχής.
Αν και η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές οι Χασιώτες απέδειξαν για ακόμη μια χρονιά ότι ξέρουν να τιμούν την τοπική παράδοση και τον πολιτισμό και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με χορούς και τραγούδια όπως επιτάσσει το έθιμο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού ανταμώματος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο εξωκκλήσι και την αρτοκλασία κάτω από το βράχο έγινε ο μεγάλος χορός με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των μελών των χορευτικών τμημάτων.

Ακολούθησε  η εκδήλωση στον ειδικά διαμορφωμένο  χώρο όπου έγινε το καλωσόρισμα  στους παραβρισκόμενους με την ευχή  να συνεχιστεί η παράδοση για πολλά ακόμη χρόνια ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Στη συνέχεια τα μέλη των χορευτικών χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς αλλά και οι παριστάμενοι γλέντησαν με τον παραδοσιακό Χασιώτικο τρόπο ενώ όλοι απόλαυσαν και το παραδοσιακό φαγητό προβατίνα με κριθαράκι που προσφέρθηκε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.