Τελευταίες Ειδήσεις

Έντεκα νέα έργα προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. ΤρικάλωνΈντεκα νέα έργα προχωρούν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα διαγωνισμών και τη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.804.399 ευρώ. Συγκεκριμένα τα έργα έχουν ως εξής:
 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου Πύλης», συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, εντός των ορίων του Δήμου Πύλης, με την κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας όπου απαιτείται. Οι ακριβείς θέσεις εκτέλεσης των εργασιών θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά μήκος του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Πύλης, καθώς και σε άλλες περιοχές του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, εφόσον τούτο κριθεί απαραίτητο.
 • Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Διάνοιξη τμήματος οδού Νέα Πεύκη – Βακάρι», συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση τμήματος της οδού Νέας Πεύκης - Βάκαρι, μήκους περίπου 350 μέτρων. Θα γίνουν εκσκαφές για την βελτίωση σε τμήματα της οδού που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία και η κατασκευή τσιμεντόστρωσης πάχους 0,17 m και πλάτους 5,00 m. σε τμήμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία.
 •  
 • Έγκριση δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση παρακολούθηση σηραγγών Ν. Τρικάλων», προϋπολογισμού 239.999 ευρώ

 • Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου περιοχής Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, εντός των ορίων του Δήμου Φαρκαδόνας , με την κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας όπου απαιτείται. Οι ακριβείς θέσεις εκτέλεσης των εργασιών θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά μήκος του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς και σε άλλες περιοχές του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, εφόσον τούτο κριθεί απαραίτητο.

 • Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Περιφερειακή οδός οικισμού Χρυσομηλιάς» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Αντικείμενο είναι η συντήρηση και η βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμημάτων της περιφερειακής οδού Χρυσομηλιάς, συνολικού μήκους περίπου 1600 μέτρων.

 • Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση οδού Μεσοχώρα – Άσπρα Σπίτια», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ

 • Αποτέλεσμα διαγωνισμού του έργου « Συντήρηση βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Με το έργο προβλέπονται οι εξής εργασίες:κατασκευής χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων για την εξυπηρέτηση των αθλητών που προπονούνται στην αίθουσα «Τσιάντα», εγκατάστασης συστήματος πυροπροστασίας (πυρανίχνευση ,πυρόσβεση) σε εφαρμογή των εγκεκριμένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μελετών πυροπροστασίας, σύνδεσης των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου με φυσικό αέριο, προμήθειας και τοποθέτησης πλαστικών καθισμάτων στις υπάρχουσες κερκίδες και εργασίες συντήρησης στο Στάδιο (τσιμεντοκονία τοπικά σε κερκίδες και σκάλες , μόνωση αρμών διαστολής κερκίδων, επισκευή κιγκλιδωμάτων κ.λ.π.)
 • Δημοπράτηση  του έργου «Αποκατάσταση βατότητας  οδικού δικτύου Διάβα – Λιβάδια Περτουλίου» προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
 • Δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου Θεόπετρα – Αύρα- Κόνισκος με διακλαδώσεις προς Λογγά και Μαυρέλι – Κρήνιτσα – Αγριελιά με Διακλαδώσεις προς Πλάτανο και Ελληνόκαστρο» προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
 • Δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου Πύλη – Μεσοχώρα» προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
 • Δημοπράτηση του έργου Βελτίωση οδού Αγρελιά – Κουμαριά», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ Με το έργο προβλέπεται η βελτίωση κατά τμήματα στην οδό από την επαρχιακή οδό Λιοπράσου – Αγρελιάς προς τον οικισμό Κουμαριάς.Προβλέπονται:Διαπλάτυνση και βελτίωση της κατά μήκος κλίσεως σε τμήματα της οδού, εκσκαφή τάφρων και κατασκευή σωληνωτών οχετών για την αποχέτευση των ομβρίων και κατασκευή επιχώματος


Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:« Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες του νομού Τρικάλων.  Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στους συνανθρώπους μας δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας τους. Με τα έργα αυτά ενισχύουμε την ασφάλεια στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.