Τελευταίες Ειδήσεις

Δημήτρης Λύπας: Δράση και έργο για να πάει ο τόπος μπροστά


Συστρατεύτηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο και κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μετεώρων πιστεύοντας ότι η αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής θα πρέπει να αντικατασταθεί από δράση και έργο που έχει ανάγκη ο τόπος.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Λύπα που θέλει να συνεχίσει το έργο της προσφοράς εκτιμώντας ότι οι δημότες θα στηρίξουν τον συνδυασμό για ένα καλύτερο αύριο που δικαιούται ο τόπος και οι δημότες με τη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

1.      Τι είναι αυτό που σε οδήγησε στην απόφαση να κατέλθεις υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές;
Με οδήγησε να κατέλθω στις εκλογές η αγάπη μου για τον τόπο και η επιθυμία μου για προσφορά στο κοινό καλό. Σημαντικό ρόλο, επίσης,  έπαιξε η παρότρυνση συγγενών και φίλων που θεωρούν ότι ετούτη τη φορά είμαι πιο έτοιμος και έμπειρος από ποτέ για να συμμετέχω σε Δημοτικό Συμβούλιο. Την απόφασή μου, επιπλέον, ενίσχυσε το χάλι αυτής της Δημοτικής Αρχής με την αδιαφορία της και την ισοπέδωση όλων των αρχών, υποδομών και αξιών του Δήμου μας και φυσικά η πρόταση και η επιμονή του Θοδωρή Αλέκου, τον οποίο γνωρίζω καλά και φέρω εκτίμηση στο πρόσωπό του.
2.      Συμμετέχεις στο συνδυασμό του κ. Αλέκου. Πιστεύεις ότι σε εκφράζουν οι απόψεις και το πρόγραμμά του για το Δήμο Μετεώρων;

Υπάρχει ταύτιση απόψεων θα έλεγα σε ποσοστό πάνω από ενενήντα τοις εκατό, αλλιώς θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να συνταχθώ μαζί του. Εξάλλου, η διακήρυξη αρχών και θέσεων του συνδυασμού έχουν καταρτιστεί μεταξύ των συνεργατών και του ίδιου του Θοδωρή. Επίσης, το πρόγραμμά μας ήταν ανοιχτό στους πολίτες και οι ίδιοι έχουν καταθέσει απόψεις και προτάσεις οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά μας. Οπότε, όχι μόνο με εκφράζει το πρόγραμμα αλλά θα πρέπει να αποτελεί και δέσμευση ότι όλα αυτά θα πρέπει να υλοποιηθούν.
3.      Ως νέος άνθρωπος που έχει τις ανησυχίες του για τον τόπο τι πιστεύεις ότι του λείπει όλα αυτά τα χρόνια;
Κακά τα ψέματα, η χώρα μας περνά δύσκολα χρόνια και στους πολίτες της δεν προσφέρει όσα πρέπει, ειδικά στους νέους για να προγραμματίσουν ανθρώπινα τη ζωή τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο μας. Όμως, είναι πράγματα που θα μπορούσαν να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν σιγά – σιγά ή και κάποια άμεσα έτσι ώστε να υπάρχει σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανές αποτέλεσμα, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής και πρασίνου ώστε να γίνει ομορφότερη η καθημερινότητα της πόλης.  Αλλά το σημαντικότερο είναι οι θέσεις εργασίας είτε στον τουρισμό είτε στον πρωτογενή τομέα, μέσα από συμφωνίες – σύμφωνα συνεργασίας για τον τουρισμό και μέσα από υποδομές για τον πρωτογενή τομέα και την άμεση λύση απλών και καθημερινών προβλημάτων και στους δυο τομείς.
4.      Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θεωρείς ότι έκανε έργο ή υπάρχουν πράγματα που δεν τα προώθησε;
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ήταν καταστροφική για τον τόπο. Δεν έχει αφήσει ούτε μια μελέτη για έργα ως παρακαταθήκη για το μέλλον, δεν υλοποίησε τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί η ίδια, παρά μόνο έργα τα οποία είχαν προγραμματίσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθούν. Αυτά λοιπόν τα έργα καπηλεύτηκε και προσπάθησε να «καπελώσει» τους κόπους των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα τον άφησε στο έλεος του Θεού, μη εξυπηρετώντας ούτε τα πιο απλά καθημερινά και αυτονόητα θα έλεγα, έτσι ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Θα πρέπει να πούμε επίσης, όσον αφορά στα σημαντικά θέματα του Δήμου μας, ο Δήμαρχος και η παράταξή του δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του τόπου ως όφειλαν. Συγκεκριμένα, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα ο Δήμαρχος δεν ήξερε, δε γνώριζε ή έχανε έγγραφα, αλλά από την άλλη απαντούσε και υπέγραφε ως Δήμαρχος και έλεγε ότι κατέθετε προσωπική του άποψη χωρίς όμως να έχει καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, για την αδόμητη ζώνη επιτέλους κατέθεσαν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία ήταν να  πουλήσουν οι ιδιοκτήτες τις περιουσίες τους. Τώρα ξαναζητούν την ψήφο των πολιτών για να υλοποιήσουν λένε όσα δεν μπόρεσαν να κάνουν μέσα σε πέντε χρόνια. Και εγώ αναρωτιέμαι: Θέλουν κι άλλη θητεία; Γιατί; Για να μην αφήσουν τίποτε όρθιο από ότι έχει απομείνει από όλα αυτά που είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε όλοι μαζί Δημοτική Αρχή, Υπηρεσίες και υπάλληλοι του Δήμου και φυσικά οι συνδημότες μας; Θεωρώ αν μη τι άλλο ότι το θράσος περισσεύει.
5.      Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία για την περιοχή με σημαία τα Μετέωρα. Τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν είναι αρκετά ή μπορεί να υπάρξουν περισσότερα και ποια;
Ο τουρισμός στη χώρα μας έχει αυξητικές τάσεις και τα δύο τελευταία χρόνια είναι σε καλά επίπεδα, σύμφωνα και με τα στοιχεία των συλλόγων των ξενοδόχων και των καταλυμάτων γενικότερα. Έτσι είναι τα πράγματα και στο Δήμο μας, χωρίς όμως να υπάρχει επί της ουσίας βοήθεια – παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να γίνει άμεσα η σύνδεση των Μετεώρων με τον ορεινό όγκο: Ασπροπόταμος – Λίμνη Λογγά – Σπήλαιο και μουσείο Θεόπετρας τα οποία παραμένουν κλειστά. Επίσης,  να γίνει σύνδεση και να επιτύχουμε συνύπαρξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τον θρησκευτικό τουρισμό έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να προσελκύσει περισσότερο κόσμο άλλα και να εξασφαλίσει περισσότερες διανυκτερεύσεις. Επιπλέον, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ανάπλαση, εξωραϊσμός και καλλωπισμός της πόλης της Καλαμπάκας ώστε να γίνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη ως τουριστική πόλη. Κατά την άποψή μου, μόνο όταν γίνουν όλα αυτά θα μπορέσει η περιοχή μας να είναι σταθερός τουριστικός προορισμός και με ολοένα αυξητικές τάσεις. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες, οπότε καταλαβαίνετε ότι είμαστε στην κόψη του ξυραφιού σε ένα τομέα που όπως είπατε και εσείς είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου.
6.      Πιστεύεις ότι στις εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν τον Συνδυασμό σας και γιατί;
Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα επιλέξουν εμάς για επόμενη Δημοτική Αρχή, επειδή τώρα έχουν μέτρο σύγκρισης και εννοώ ότι πλέον έχουν ολοκληρωθεί δύο Καλλικρατικές θητείες και μπορούν να δουν το έργο των δύο Δημοτικών Αρχών. Γιατί σε όλα τα σημαντικά αλλά και απλά και καθημερινά προβλήματα του τόπου έχουμε άποψη και προτάσεις και τις καταθέτουμε δημοσίως, όπως πρέπει εξάλλου. Γιατί πάντοτε είχαμε την πόρτα του Δημαρχείου, το τηλέφωνό μας και την πόρτα του σπιτιού μας ακόμα ανοιχτή σε όλους τους δημότες και συνεργαζόμαστε με όλους τους δημότες. Επειδή, προγραμματίζουμε υπεύθυνα και σοβαρά για το σήμερα αλλά και για το αύριο αυτού του τόπου βάζοντας τον πήχη ψηλά και για τις επόμενες γενιές για να μπορέσουν οι νέοι μας να ζουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους. Γιατί ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από αξιόλογους και καταξιωμένους ανθρώπους κάθε ηλικίας και όλων των επαγγελμάτων με εμπειρία και αίσθημα προσφοράς και αγάπης για το Δήμο μας. Φυσικά, για τον επικεφαλή μας Θοδωρή Αλέκο που στα τόσα χρόνια προσφοράς και υπηρεσίας στα κοινά δεν υπάρχει κανείς να τον κατηγορήσει για το παραμικρό. Επιλέγοντας το συνδυασμό μας, οι πολίτες του Δήμου Μετεώρων επιλέγουν ανθρώπους έντιμους, ειλικρινείς, ακούραστους, με διάθεση για προσφορά, με μεράκι για τον τόπο τους που οι παλιότεροι από εμάς το έχουμε αποδείξει με το έργο μας και τη συνεχή παρουσία μας και οι πιο νέοι ζητούν την ευκαιρία να προσφέρουν ενεργά και να αποδείξουν όλα τα παραπάνω. Για όλα αυτά, λοιπόν, κύριε Βλάχο πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το συνδυασμό Νέο Ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος του Θοδωρή Αλέκου, για να υπάρξει ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.