Τελευταίες Ειδήσεις

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 οι Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας πραγματοποίησαν ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα Ατμοηλεκτρικού Εργοστασίου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και να γνωρίσουν τον τρόπο εξόρυξης του λιγνίτη όπου τους έγινε αρχικά ενημέρωση σε ειδική αίθουσα με προβολή του ιστορικού της περιοχής από υπεύθυνους μηχανικούς της ΔΕΗ και στη συνέχεια μεταφερόμενοι στα ορυχεία είδαν από ειδικό παρατηρητήριο όλο το χώρο εξόρυξης με τα μηχανήματα και τις ταινίες μεταφοράς του λιγνίτη προς τις μονάδες παραγωγής ρεύματος.
   Επισκεπτόμενοι το Ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο ενημερώθηκαν εκτενώς από μηχανικούς ηλεκτρολόγους για την διαδικασία και τον τρόπο παραγωγής του ρεύματος βλέποντας τις ειδικές γεννήτριες εντός των μονάδων παραγωγής και τον τρόπο διανομής του και τέλος είχαν την ευκαιρία να δούνε τα όργανα παρακολούθησης μέσα στην ειδική αίθουσα ελέγχου με τα όργανα παρακολούθησης της διαδικασίας παραγωγής.

   Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λαογραφικό-Πολιτιστικό και ιστορικό Μουσείο Κοζάνης όπου οι μαθητές είδαν αρκετά αντικείμενα που εκτίθενται στους χώρους του αρκετά μεγάλου Μουσείου.
   Τέλος έγινε επίσκεψη στο φράγμα του Πολυφήτου Κοζάνης στην περιοχή των Σερβίων για να δούνε οι μαθητές το τοπίο και τα οφέλη αυτού κλείνοντας την εκπαιδευτική ημέρα.
                                                                                                           Ο Διευθυντής του Σχολείου

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.