Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκαίνια ιατρείου Χρ. Λιάπη

Τα εγκαίνια του Ιατρείου του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών Χρίστου Χ. Λιάπη, στην Καλαμπάκα, θα λάβουν χώρα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00
Στην ανοιχτή Πρόσκλησή του, ο Δρ. Λιάπης ανέφερε:

 Ξεκινώ το 2ο Ιατρείο μου στην Καλαμπάκα, γιατί θέλω να προσφέρω στους πάσχοντες συμπατριώτες μου. Εδώ στον τόπο μου, σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εδώ ασκούσε το λειτούργημα της ιατρικής ο αείμνηστος Νευρολόγος Θύμιος Ζιανός. Εδώ όπου με φέρνει το προσωπικό και αυτοδημιούργητο αφήγημά μου. Ένα αφήγημα προσφοράς, χρησιμότητας αλλά και απωλειών. Γιατί, στην Καλαμπάκα, ως γιατρό, με φέρνει -πρώτα από όλα- η απώλεια του πατέρα μου, Χρυσοστόμου Λιάπη, αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος έδωσε άνισο, δεκατετράχρονο αγώνα με τη νόσο του Parkinson. Αυτός ο λεβέντικος αγώνας απέναντι στη χρόνια νόσο και στον ψυχικό πόνο που αυτή προκαλεί υπήρξε το έναυσμα για να ασχοληθώ με την ιατρική και με τον χώρο των νευροεπιστημών, συγκεκριμένα. Εδώ που τον αποχαιρέτησα το 2002, ως πεμπτοετής φοιτητής της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εδώ ήρθα το 2005 για να υπηρετήσω, ως Αγροτικός Ιατρός, την Επαρχία Καλαμπάκας. Εδώ έρχομαι και τώρα για να ασκήσω, πάλι, το λειτούργημά μου ως Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γιατί οφείλουμε να παλέψουμε, όλοι, ώστε να μετατρέψουμε την κάθε απώλεια σε δύναμη προσφοράς. Αν αυτό γίνει προσωπικό μας αφήγημα και συνολική οδηγός παράσταση της κοινωνίας, τότε ναι, η χώρα μας έχει ελπίδες, όχι μόνον να βελτιώσει το συνολικό επίπεδο υγείας και ευημερίας του πληθυσμού της αλλά και να βγει, πραγματικά, από την κρίση. 
Θα ήταν, λοιπόν, χαρά και τιμή για εμένα να παρευρεθείτε στο ιατρικό αυτό, ξεκίνημα της προσπάθειάς μου για προσφορά στην κοινωνία της ιδιαιτέρας μου πατρίδος, της Καλαμπάκας και του νομού των Τρικάλων, ευρύτερα. 
Ένα ξεκίνημα του οποίου η επίσημη έναρξη, επέλεξα να πραγματοποιηθεί την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου, τιμώντας τη θυσία του Ήρωος του Έπους του 40, Υπολοχαγού, Δημητρίου Ζιώγα,  παπού μου εκ μητρός, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας και την απώλεια του οποίου, καθώς και κάθε απώλεια που κρύβει μέσα μας ο ψυχικός πόνος, φιλοδοξώ και επιχειρώ να μετατρέψω σε μια κληρονομιά προσφοράς στον πάσχοντα άνθρωπο και χρησιμότητας στους συμππολίτες μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.