Τελευταίες Ειδήσεις

Προληπτικός ιατρικός-οδοντιατρικός έλεγχος


Ο Δήμος Μετεώρων και οι Κοινωνικές Δομές (ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο Κοινότητας), σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων, θα πραγματοποιήσει από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου στο χώρο του  Πολιτιστικoύ κέντρου Καλαμπάκας δράση προληπτικού ιατρικού - οδοντιατρικού ελέγχου.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού.
Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Στα παιδιά θα  παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρείται μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Δίνεται ακόμη η δυνατότητα προληπτικής εξέτασης σε πολίτες κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του Δήμου, ενηλίκων (από Ιατρό Γενικής Ιατρικής) και παιδιών (ιατρικός/οδοντιατρικός έλεγχος).
 Ώρες εξέτασης ενηλίκων: 9:00-12:00  
 Ώρες εξέτασης παιδιών (με τη συνοδεία των γονέων/κηδεμόνων) : 13:30-15:30

Τηλέφωνο για πληροφορίες - ραντεβού:  2432078662 
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Mετεώρων, κος Τσιλίκης Ιωάννης  (09.00-14.00)

                                                                                     Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,                                                                                            
                                                                                        Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας                            
                                                                                     Μπαντέκα – Νάνη Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.