Τελευταίες Ειδήσεις

Εορταστικές εκδηλώσεις στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων


Το τριήμερο 23 – 24 - 25   Φεβρουαρίου  εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας. Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες γιατί   θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το  εορταστικό τριήμερο θα μεταφερθεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων
            Κατά το τριήμερο αυτό  οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στις ακόλουθες λατρευτικές Συνάξεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23 Φεβρουαρίου
Α΄          Στις  5 μ.μ Υποδοχή στα προπύλαια του Ι. Ναού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου,   των Ιερέων και του λαού, της τιμίας ΚΑΡΑΣ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Εν συνεχεία θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  μας    κ. Θεοκλήτου  με  αρτοκλασία και θείο κήρυγμα υπό του Ιδίου.
    Θα επακολουθήσει η   Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας  Θεοτόκου .
Β΄        Στις 8 μ.μ.   Παράκληση των Αγίων . 


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Φεβρουαρίου
Α΄        Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .
Β΄        Στις 7. 30 Όρθρος,  Χοροστατούντος και Θεία Λειτουργία   Λειτουργούντος   του οικείου ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου. Τον Θείο λόγο παρηγοριάς και ενισχύσεως των πιστών θα εκφωνήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχ. Δομέτιος Ντελλής .    
 Γ’΄     Στις 5,00 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου.
  
25 Φεβρουαρίου   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Α΄        Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.  . Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα τελεσθεί η αρτοκλασία και η ευλόγησις των Κολλύβων  ( ύψωμα )  των Αγίων.   
Β΄        Στις 5 00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός και κλείσιμο του τριημέρου.   
   
 Εκ της Ιεράς Μονής
  Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.