Τελευταίες Ειδήσεις

Ακόμη ένα νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα


Μπήκαν τα θεμέλια για ακόμη ένα νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα. Πρόκειται για το νέο 8ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί, θα στεγάσει τα 8ο και 25ο Νηπιαγωγεία, που τώρα λειτουργούν στο ισόγειο πολυκατοικίας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε σήμερα το έργο, υπενθυμίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2016 για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Η απόφαση του Δήμου Τρικκαίων αφορά στην οριστική εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων, με τα διδακτήρια που βρίσκονται σε πολυκατοικίες.
Μετά τον σχετικό διαγωνισμό, προέκυψε εργολάβος και μέσα σε δύο μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, το κτήριο προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΣΟΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με ποσοστό έκπτωσης περίπου 60% από τον αρχικό προϋπολογισμό των 660.000€. Τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ( Άξονα Προτεραιότητας 2.β. «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας 2014 – 2020).

Το σχολείο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες και είναι ισόγειο, εμβαδού 306,21 τ.μ., περιλαμβάνοντας 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Φυσικά, θα γίνουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Ο κ. Παπαστεργίου πάντως εξέφρασε και την ελπίδα, να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για το νέο 22ο Νηπιαγωγείο. Αυτό, που έχει εγκριθεί και έχει χρηματοδοτηθεί για να ανεγερθεί στην πλατεία Φιλίας των Λαών (πίσω από την πλατεία Βουβής), επιλύοντας προβλήματα για νήπια άλλων δύο νηπιαγωγείων: του 22ου και του Αγίου Νικολάου. Όμως, η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ, αφού 4 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν εναντίον της κατασκευής. Ετσι η ανέγερση καθυστερεί και, συνακόλουθα, καθυστερεί η επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για τα νήπια μιας πυκνοδομημένης περιοχής των Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τα νυν νηπιαγωγεία (22ο και Αγίου Νικολάου) στεγάζονται σε ημιώροφους πολυκατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.