Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση τουΥπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη και τη Διοίκηση του ΤΟΕΒΖάρκου

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μεταξύ του Υπουργού, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστου Σιμορέλη, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων(ΤΟΕΒ)Ζάρκου.Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων μεταξύ της Διοίκησης και του Βουλευτή.
Στη σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, κ. Μαργαρίτης Μαϊντάς και τα μέλη κ. Τάσος Οικονόμου, κ.  Ευθύμιος Μαμέκας. Επίσης ο Διευθυντήςτου Γραφείου του Υπουργού, κ. Νίκος Βάγιας και οισυνεργάτες του Υπουργού, κ.κΜπακούρος Αλέξης καιΣτουρνάρας Κώστας.

Από τη μεριά των εκπροσώπωντου ΤΟΕΒ, παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο είναι παλιό και έχει υποστεί φθορές από τις φυσικές καταστροφές και το αίτημα αντικατάστασης του με υπόγειο σύστημα που θα επιτρέπει εξοικονόμηση νερού, μείωση του κόστους παραγωγής και θα μείνει στις επόμενες γενιές αγροτών. Επιπλέον ζητήθηκε η ένταξη τους στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του άκουσαν προσεκτικά το θέμα και παρότρυναν τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ να προχωρήσει σε κατάρτιση μελέτης πάνω στην αντικατάσταση του δικτύου που αποτελείπροϋπόθεση για να ενταχθούν στο ΠΑΑ. Επιπλέον,προτάθηκε να ζητήσουντη βοήθεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου στην κατάρτιση της μελέτης. Ο Βουλευτήςδεσμεύτηκε να παρακολουθεί το θέμα και να ανανεώσουν τη συνάντηση τους με τους συνεργάτες του Υπουργού για όποιο άλλο θέμα προκύψει.
Τέλος, η Διοίκηση του ΤΟΕΒ μαζί με το Βουλευτή έκαναν μία σύντομη επίσκεψη στον Υφυπουργό του ΥπΑΑΤ, κ. Βασίλειο Κόκκαλη, που τον ενημέρωσαν για το θέμα.


Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.