Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ «ΟΔΟ ΚΑΒΡΑΚΟΥ» ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ


  

 Εκτός απ’ τα Τρίκαλα, «οδός Καβράκου» υπάρχει και στο Πικέρμι Αττικής. Δεν γνωρίζουμε αν το όνομα του γνωστού δοσιλόγου «τιμάται» και σ’ άλλο μέρος της πατρίδας μας.
    Είναι άκρως ενδιαφέρουσα η επιστολή Αθηναίας ερευνήτριας και ενεργής πολίτη για άμεσο ξήλωμα του ονόματος του δοσιλόγου που στάλθηκε στον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, γι’ αυτό τη δίνουμε για αναδημοσίευση:
«Αγαπητέ κ. Πιστικίδη,
Ονομάζομαι Χρηστίνα Σωτήρχου και αντλώντας το θάρρος από το γεγονός ότι φοιτήσαμε στα ίδια δημοκρατικά θρανία του Μαθηματικού της Πάτρας (1979-1984, Α.Μ.6235) σας απευθύνω προσωπική επιστολή , πιστεύοντας ότι αγνοείτε ορισμένα στοιχεία για τον τιμώμενο από τον Δήμο σας Χρήστο Καβράκο.
Πιθανόν να αγνοείτε ότι τιμάτε με ονοματοδοσία οδού έναν δολοφόνο , ναζιστή και δοσίλογο που είχε ενεργό συμμέτοχη στη γενοκτονία του Ελληνικού λαού το 1941-1942.


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ, βάσει πλήρους τεκμηρίωσης:
1.   Συμμετείχε ως λοχίας και καταδότης στη σφαγή του Κιλελέρ το 1910 και ως ψευδομάρτυρας στην δίκη που έγινε στις 19.6.1910-23.6.1910 στο Κακουργιοδικείο Λαμίας.
2.   Έδωσε εντολή δολοφονίας 7 ατόμων στο Τρικαλινό Κιλελέρ 2.2.1925 , ο ίδιος εκτέλεσε τον τυφλό γέροντα Ράδο , ήταν ψευδομάρτυρας στην δίκη των αγροτών στο Στρατοδικείο της Λάρισας 31.3.1925/4.4.1925 με αποτέλεσμα την καταδίκη των θυμάτων του.
3.   Στις 23 Απριλίου 1935 ήταν στρατοδίκης στην Δίκη των Πολιτικών Αρχηγών και στις 5 Μαΐου 1935 καταδίκασε σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Νικόλαο Πλαστήρα, Ιωσήφ Κούνδουρο και Εμμανουήλ Τζανακάκη.
4.   Δεν πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και προσπάθησε να εμποδίσει τους Ευέλπιδες να ανταποκριθούν στα διαγγέλματα  της Κυβέρνησης για συνέχιση του αγώνα στην Κρήτη.
5.   Στις 27 Απριλίου 1941 ,ως στρατιωτικός διοικητής της Αθήνας παρέδωσε χαμογελαστός τα «κλειδιά» της Αθήνας στον Γερμανό αντισυνταγματάρχη Φον Σέιμπεν , αφού προηγουμένως είχε φροντίσει για την ασφαλή είσοδο των κατακτητών στην πόλη.
6.   Τον Ιούνιο του 1941 παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να συμμετάσχει στο ναζιστικό πρόγραμμα εξόντωσης του Ελληνικού λαού «Στρατηγική πείνας» . που συγκαταλέγεται στα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η συμμετοχή του στην εγκληματική αυτή ενέργεια κρίνεται απόλυτα επιτυχής: 300.000-360.000 θάνατοι από την πείνα, 90% θνησιμότητα στα νεογέννητα, 80% θνησιμότητα στα βρέφη, μόνιμες βλάβες από τον υποσιτισμό στους επιζώντες.
7.   Το 1944 ,σύμφωνα με τα αρχεία του Κώστα Κουβαρά , αξιωματικού πληροφοριών του Αμερικανικού στρατού που αναφερόταν στο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών ΟSS (Office of Strategic Services), οι ναζί αφέντες του, τον κατέτασσαν μαζί με τον Τσιρονίκο , στους μεγαλύτερους κουίσλινγκ (quisling = κουίσλινγκ, δωσίλογος, προδότης του έθνους) και υποψήφιο για τη διαδοχή του Ι.Ράλλη.
Το 2007(http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/40/3317) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη και το 2010 ο Μανώλης Γλέζος , αναφέρθηκαν στο δολοφονικό και δοσιλογικό ρόλο του τιμώμενου από το Δήμο σας Καβράκου. Τα μέχρι τότε στοιχεία ήταν ελλειπή , αφού τα αρχεία Κουβαρά άνοιξαν το 2014 και τα Γερμανικά αρχεία το 2015.
Θα σας παρακαλούσα να ερευνήσετε και να προβείτε άμεσα στη μετονομασία της οδού Καβράκου.
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιστολή μου έχει προσωπικό χαρακτήρα επειδή πιστεύω ότι θα ενεργήσετε ως δημοκρατικός Έλληνας.
Θα μπορούσα ως δημότης Δήμου Πατρέων, να ζητήσω τη συμβολή του κ.Πελετίδη να απευθυνθεί σε σας αφού από το 2010 είστε επίτιμος δημότης του Δήμου Πατρέων, όμως αυτό το θεωρώ ως έσχατη λύση.
Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υποστηρικτές του δολοφόνου, ναζιστή και δοσίλογου Καβράκου είναι κάποιοι «πνίξτε τους πρόσφυγες» απόστρατοι , και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Μη γίνετε συνεργός τους.
Θερμή παράκληση , να μου γνωστοποιήσετε τη λήψη της επιστολής και να ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Ευχαριστώ
Χρηστίνα Σ.Σωτήρχου»

  Λέτε ο Δήμαρχος Πικερμίου να ξηλώσει την «οδό Καβράκου» πριν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου; Θα το δείξουν τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ενός και του άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.