Τελευταίες Ειδήσεις

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ). Στους 45 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.
Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν στους 45, τους ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.
Στο μεταξύ, όλοι καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια, δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.
Ο Έλληνας Πρόξενος μάλιστα επεσήμανε ότι υπήρξε ένας Έλληνας που βρέθηκε κοντά στην επίθεση της Αλεξάνδρειας, καθώς σημειώθηκε λίγα μόλις τετράγωνα από τον ναό του Αγίου Σάββα – όπου λειτούργησε σήμερα ο Πατριάρχης Θεόδωρος – αλλά δεν έπαθε τίποτε.
«Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει αντιληπτός τραυματισμός κανενός Έλληνα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Κακαβελάκης.
Από την πλευρά του, από το πρωί και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους δύο Έλληνες Γενικούς Προξένους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια καθώς και τις κατά τόπους Ελληνικές Κοινότητες.


Μαύρη Κυριακή για τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο μετά τις δυο επιθέσεις που έγιναν σε εκκλησίες στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και στην Αλεξάνδρεια. Στην πρώτη επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και άλλοι 70 τραυματίστηκαν και στη δεύτερη, επίσης στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς, πέντε πολίτες και τρεις αστυνομικούς και 30 τραυματίες.
Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα στο Δέλτα του Νείλου παραμένει αδιευκρίνιστο αν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στην εκκλησία ή αν καμικάζι αυτοκτονίας μπήκε στο Ναό την ώρα της λειτουργίας και ανατινάχθηκε. Στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, η επίθεση έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας.
Ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να μπει στο Ναό, με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Στόχος του να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στην Εκκλησία. Το ίδιο έγινε και στην επίθεση στο Δέλτα του Νείλου. Όμως ένας αστυνομικός τον κατάλαβε και επιχείρησε να τον σταματήσει. Η θυσία του, αφού είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης, έσωσε τις ζωές πολλών πιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ναό.
Ρωσία, Ισραήλ και Ιορδανία, καταδίκασαν τις επιθέσεις, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες...

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.
Οι πρώτες αντιδράσεις για τις επιθέσεις...
Ρωσια Ισραήλ και Ιορδανία καταδικάζουν τις επιθεσεις σε χριστιανού Κόπτες στην Αίγυπτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.