Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στις πρωτοφανείς απαγορεύσεις στα Μετέωρα-Ζητούν πολίτες της περιοχής με σχετικό ψήφισμα τους


Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμοδίους για την προστασία του Ιερού χώρου των Μετεώρων αλλά και την ανάπτυξη δράσεων που σέβονται αυτόν χωρίς να επηρεάζουν την Μοναστική πολιτεία ζητούν πολίτες της περιοχής.
Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής σε ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και έγινε συζήτηση γύρω από τις απαγορεύσεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.
Μετά από συζήτηση οι παριστάμενοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Οι παρακάτω υπογραφόμενοι εκπρόσωποι και μέλη φορέων του Δήμου Καλαμπάκας δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο σχέδιο ΠΔ που έλαβε το φως της δημοσιότητας μόλις χθες, προς εφαρμογή του άρθρου 2. παρ. 2 του Ν. 2351/1995 (ΦΕΚ 225 A’/ 1-1 1-1995) και πρόκειται να συζητηθεί για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας την ερχόμενη Τρίτη.

ΖΗΤΟΥΜΕ
• Από την Περιφέρεια, να μην δοθεί θετική γνωμοδότηση. Το σχέδιο περιορίζει πολλαπλά τα δικαιώματά μας στη δημόσια γη των Μετεώρων χωρίς να τεκμηριώνονται καθόλου οι λόγοι προστασίας που αναφέρονται ούτε να συνδέονται με τις πρωτοφανείς απαγορεύσεις .
• Από τον δήμο Καλαμπάκας να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο με την συμμετοχή εκπροσώπων μας και να μη ληφθούν αποφάσεις ερήμην των πολιτών του Δήμου μας.
• Από το Υπουργείο Πολιτισμού να ανακαλέσει άμεσα το σχετικό σχέδιο το οποίο όχι μόνο δεν προστατεύει τα Μετέωρα, ως φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον εκδιώχνοντας χωρίς καμία τεκμηρίωση τον ιδανικό για τον τόπο ήπιο εναλλακτικό τουρισμό που τον προστατεύει δεκάδες χρόνια τώρα αλλά δημιουργεί συνθήκες για το αντίστροφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.