Τελευταίες Ειδήσεις

Παλαιοί Μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου … τι είχαν και τι έχουν


Πολύς ο λόγος τελευταία για τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου . Μετά από όλη την διαδικασία με το κλείσιμο της Τράπεζας Κύπρου σε Ελλάδα και Κύπρο οι μέτοχοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο βρέθηκαν  στη δυσχερή θέση να κατέχουν τις μετοχές που όμως δεν διαπραγματευόντουσαν πουθενά .
Και τα χρόνια πέρασαν και κάποια στιγμή αποφασίστηκε από τις  Γενικές Συνελεύσεις η μετοχή να μην διαπραγματευθεί ξανά στην Ελλάδα και να διαπραγματεύεται τώρα πια μόνο σε Κύπρο και Λονδίνο .
Τα δύσκολα ή μάλλον τα πλέον κακά νέα για τους παλαιούς μετόχους  όμως ξεκινούν  από εδώ  και  πέρα … οι παλαιοί μέτοχοι έλαβαν τις επιστολές με την ποσότητα των μετοχών που κατέχουν και τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των.  
Οι θέσεις  των παλαιών μετόχων είναι κατά το ένα εικοστό ενεργές ,δηλαδή κάποιος μέτοχος με 20 μετοχές  τώρα έχει μόνο 1 σε μερίδα επενδυτή στο ΧΑK ή LSE ως παραστατικά δικαιώματα που αντιπροσωπεύουν μετοχές της Bank of Cyprus Holdings Public προς  €0,10 έκαστο.
Επίσης πρέπει να ανοίξουν ενεργή μερίδα και λογαριασμό στα Χρηματιστήρια αυτά με όλα τα δικαιολογητικά και κόστος 30 ευρώ .
Φυσικά η συνέχεια περιττή … σε ποιόν συμφέρει να πληρώσει πάλι για να έχει κάτι πολύ λιγότερο της αξίας  του ???

Γιάννης  Μπουτίνας
Χρηματοοικονομικός ΣύμβουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.