Τελευταίες Ειδήσεις

Δύο επιστολές - φωτιά από Τσακαλώτο - Στουρνάρα στο ΔΝΤ


Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα απέναντι στις αιτιάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί «κεκλεισμένων των θυρών» σε δύο ώρες περίπου. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας απέστειλαν δύο επιστολές- φωτιά στο ΔΝΤ, οι οποίες θα διαβαστούν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο του Ταμείου, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Και στις δύο με μια επιθετική φρασεολογία, Τσακαλώτος και Στουρνάρας ζητούν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να είναι «δίκαιοι και ρεαλιστές με την Ελλάδα». Εκφράζουν επίσης, τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις της ομάδας Τόμσεν σχετικά με την ελληνική οικονομία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεση αξιολόγησης του Ταμείου για την περίοδο 2012- 2016, δεν αναγνωρίζονται τα λάθη που έγιναν από μέρους του, αλλά μετατίθεται όλη η ευθύνη για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος στις ελληνικές κυβερνήσεις.
Σημειώνεται πως ο Αμερικανός αντιπρόσωπος του ΔΝΤ δεν εξέφρασε κάτι που να δείχνει αλλαγή στάσης του Λευκού Οίκου απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.