Τελευταίες Ειδήσεις

«Χορεύοντας» με τους λύκους στη Διάβα!!!


Φαινόμενο των καιρών ή απολύτως φυσιολογική εξέλιξη λόγω των συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η εμφάνιση λύκων στην Διάβα Καλαμπάκας.
Τα άγρια ζώα έκαναν την εμφάνισή τους τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα έφτασαν μέχρι τη γέφυρα Διάβας στο ανάχωμα του Πηνειού ποταμού και η παρουσία τους έγινε αντιληπτή το απόγευμα της περασμένης Τρίτης από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι τελικά δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκριζαν στην περιοχή τους.

Βέβαια παραμένοντας άφωνοι και παρακολουθώντας τα δυο τετράποδα να κινούνται κατά μήκος του αναχώματος του ποταμού και πλησίον της γέφυρας Διάβας  έγιναν μάρτυρες καταδίωξής τους από τσοπανόσκυλα που τους αντιλήφθηκαν και άρχισαν να τους κυνηγού γαυγίζοντας δημιουργώντας ένα σκηνικό πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής.
Οι δύο λύκοι αμέσως τράπηκαν σε φυγή καταδιωκόμενοι απόν τα τσοπανόσκυλα και σε ελάχιστο χρόνο εξαφανίστηκαν μέσα στην πυκνή βλάστηση και αποφεύγοντας τους δώκτες τους.
Το περιστατικό είναι βέβαιο ότι δεν πέρασε απαρατήρητο και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για τους κατοίκους της Διάβας και τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι δεν έκρυψαν το προβληματισμό και την ανησυχία τους για την εμφάνιση των λύκων τόσο χαμηλά!!!
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή πιθανόν να οδήγησαν τους λύκους σε αναζήτηση τροφής στον κάμπο καθώς στα ορεινά τα πάντα ήταν καλυμμένα από τα χιόνια και μοιραία κατηφόρισαν για να καλύψουν την πείνα τους.
Πάντως όπως και να έχει το θέμα έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.