Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ- Μυστηριακή ενηλικίωση σε εξωτικό παιχνίδι αποπλάνησης
Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ααρον Φερνάντεζ Λεζούρ, με τον τίτλο «Ησυχες Μέρες», προβάλλεται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Μια ταινία με αισθησιακό τόνο, με μία ιστορία ενηλικίωσης με έντονα λυρική διάθεση, δίνοντας έτσι έμφαση στη σκιαγράφηση των δυναμικών χαρακτήρων και του νωχελικού τοπίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Σεμπαστιάν, 18 χρονών, «τρέχει» μόνος του το μικρό Μοτέλ του θείου του, στην απομακρυσμένη τροπική ακτή της Βερακρούζ. Το Μοτέλ συχνά φιλοξενεί παράνομα ζευγάρια. Εκεί, ο Σεμπαστιάν γνωρίζει την Μιράντα, 35 χρονών, η οποία πηγαίνει στο Μοτέλ για να συναντήσει τον πλούσιο εραστή της, Μάριο. Καθώς ο Μάριο τις περισσότερες φορές καθυστερεί στα ραντεβού τους, η Μιράντα αναγκάζεται να περνάει πολλές ώρες μόνη της. Όλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Σεμπαστιάν, με τον οποίο γρήγορα ξεκινά ένα παιχνίδι αποπλάνησης.


ΚΡΙΤΙΚΗ
Μια από εκείνες τις ταινίες όπου σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει στην επιφάνειά τους, οι «Ησυχες Μέρες» κυλούν με την ηρεμία και την μελαγχολική νοσταλγία ενός φθινοπωρινού κυριακάτικου απογευματος, ή με την ονειρική αίσθηση μιας παλιάς μισοξεχασμένης, τρυφερής ανάμνησης.
Στην ουσία μια ταινία συναισθηματικής ενηλικίωσης, το φιλμ κοιτάζει τους ήρωες του διακριτικά (όπως το φτηνό μοτέλ στο οποίο διαδραματίζεται κάνει με τους πελάτες του), αλλά κατορθώνει να ανοίξει μια χαραμάδα που σε αφήνει να δεις πολύ βαθύτερα απ ότι θα φανταζόσουν.
Η ήσυχη ταινία θα σας κερδίσει με τον απροσποίητο τρόπο που κοιτάζει την ζωή, την επιθυμία, το να κάνεις ένα βήμα μπροστά, τις μικρές στιγμές ευτυχίας που μας ορίζουν, ακόμη κι αν είναι μόνο για λίγο.


Info
  • Τίτλος: LAS HORAS MUERTAS / THE EMPTY HOURS/ Ησυχες μέρες 
  • Σκηνοθεσία: Ααρον Φερνάντεζ Λεζούρ
  • Σενάριο: Ααρον Φερνάντεζ Λεζούρ
  • Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Φερέρ, Αντριάνα Παζ
  • Διάρκεια: 101 λεπτά
  • Ετος: 2013
  • Χώρα: Ισπανία, Γαλλία, Μεξικό
  • Γλώσσα: Ισπανικά
  • Υπότιτλοι: Ελληνικά
Πηγή: Flix.gr, athinorama.gr

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2016, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.