Τελευταίες Ειδήσεις

10χρονη Βολιώτισσα, αστέρι στο break dance



Το γενικό θαυμασμό αποσπά μια δεκάχρονη Βολιώτισσα, η οποία έχει καταπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις της σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος χορού, το break dance, όπου κατέχει την πρώτη θέση σε βαλκανικό επίπεδο, ενώ προετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τουλούζ της Γαλλίας.
Η μικρή Σόνια Παπασίκα (bgirl sonia) (αριστερά στη φωτογραφία), μαθήτρια της πέμπτης τάξης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και της σχολής χορού break a move του Κωνσταντίνου Πανόπουλου, κέρδισε την πρώτη θέση του balcans battle pro (βαλκανικό πρωτάθλημα) στην kids category. Η νικήτρια του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Toulouse battle pro που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, στις 4 Μαρτίου.

Η χαρισματική Σόνια, κόρη της Ελένης Ντάντου και του Νεκτάριου Παπασίκα, είναι αφοσιωμένη στο χορό και έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την κλίση της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα της, από μικρή αγαπούσε πάρα πολύ το χορό, ξεκίνησε σε ηλικία 4,5 χρονών με σύγχρονο μπαλέτο, συνέχισε με χιπ – χοπ και τα δυόμιση τελευταία χρόνια ασχολείται με το break dance.
Το νεαρό αστέρι του χορού προπονείται καθημερινά επί τρεις περίπου ώρες, αφιερώνοντας με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τον ελεύθερο χρόνο της στο break dance. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η δεκάχρονη πρωταθλήτρια δήλωσε ότι ««είμαι χαρούμενη που κέρδισα την πρώτη θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα. Ονειρεύομαι να γίνω δασκάλα χορού και όταν μεγαλώσω να χορεύω καλύτερα από ό,τι τώρα. Αγαπώ πολύ το χορό και είμαι περήφανη που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Η μικρή πρωταθλήτρια του break dance έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, και όπως επισημαίνει ο δάσκαλός της στο χορό Κωνσταντίνος Πανόπουλος, «η Σόνια έχει κερδίσει έξι διοργανώσεις ανάλογης εμβέλειας, σε διάστημα δύο ετών. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα λάβει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Τουλούζ, όπου θα συμμετάσχουν οι οκτώ κορυφαίοι του είδους από όλο τον κόσμο, και αναμφίβολα είναι ένα παιδί με ταλέντο και προοπτικές στο χορό».
Η Σόνια Παπασίκα συνεχίζει με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό την εκπληκτική χορευτική της πορεία, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην ευγενέστερη των τεχνών, που ανοίγει δρόμους έκφρασης και χαράς στην παιδική της ψυχή.
Εφ. Ταχυδρόμος (Γλυκερία Υδραίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.