Τελευταίες Ειδήσεις

Σύσκεψη βουλευτών, Αντιπεριφερειάχη και Δημάρχων για την θεομηνία στην Καλαμπάκα

Συντονισμός και προγραμματισμός από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων,  όλους τους Δήμους και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για άμεση αποζημίωση των πληγέντων, την αποκατάσταση των ζημιών σε όσες περιοχές επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες την περιοχή μας αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.
Η σύσκεψη όπως πληροφορούμαστε έγινε με πρωτοβουλία των κ.κ. Παπαδόπουλου, Δριτσέλη και Σιμορέλη στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης κ.κ. Παπαστεργίου, Σινάνης και Μαράβας, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας κ. Τσόρμπας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι διαμερισμάτων που χτυπήθηκαν από την θεομηνία και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν όλα όσα συνέβησαν και οι ζημιές που προκλήθηκαν και τονίστηκε η ανάγκη να γίνει ένας συντονισμός προκειμένου μέχρι την προσεχή Τρίτη ο κάθε Δήμος και η περιφερειακή Ενότητα να έχουν συντάξει ένα προϋπολογισμό με πλήρη φάκελο ώστε να μεταβούν την επομένη, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα και να επισκεφθούν κατόπιν ραντεβού που στο μεταξύ θα έχουν κλείσει οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό των Εσωτερικών και τους λοιπούς συναδέλφους του αρμοδίους για κάθε τι σχετικά με την αποζημίωση και άμεση καταβολή κονδυλίων για γίνουν τα απαραίτητα έργα στις περιοχές που επλήγησαν.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλοι συμφώνησαν ότι η θεομηνία που έπληξε αρκετές περιοχές του νομού Τρικάλων ήταν πρωτοφανής ενώ κάποιοι έλεγαν πως εδώ και 30-50 χρόνια είχε να συμβεί τέτοιου μεγέθους καταστροφή.
Σημειώνεται ότι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα σύμφωνα με τον κ. Τσιόφα είναι:
Να κηρυχτεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να γίνουν αυτοψίες από κλιμάκια των Δήμων στις πληγείσες περιοχές, για να γίνει η καταγραφή των ζημιών.

 Να συγκεντρωθούν αιτήσεις ιδιωτών για ζημιές σε οικοσκευές στους δήμους και θα υποβληθούν ακαολούθως  στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων για την καταβολή ποσού 600 ευρώ που δικαιούνται.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.