Τελευταίες Ειδήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ στο παρά 5' του Eurogroup

Επί 50 λεπτά τα έλεγαν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στη σκιά της σκληρής γραμμής που τήρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euroworking Group στις Βρυξέλλες.
Στόχος του πρωθυπουργού ήταν να διακριβώσει κατά πόσον το Βερολίνο θέλει όντως λύση ή έχει δεύτερες σκέψεις για ρήξη και σενάριο «Ιφιγένειας» για την Ελλάδα.
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η 50λεπτη συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ «έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα», όλα δείχνουν πως η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα να καταλάβει πως και το Βερολίνο επιθυμεί λύση.
Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι η παρούσα ελληνική πρόταση δεν ικανοποιεί σε ορισμένα σημεία την γερμανική πλευρά, ενώ όλα δείχνουν πως, έπειτα από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία ανοίγει ο δρόμος για έναν σκληρό και έντιμο συμβιβασμό στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.