Τελευταίες Ειδήσεις

Με παιδικά χαμόγελα ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Αύγουστος στα Φάρσαλα


Με την αισιοδοξία και τη χαρά που μόνο ένα παιδικό χαμόγελο μπορεί να δημιουργήσει με τόσο εμφατικό τρόπο, ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 1 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2022» του Δήμου Φαρσάλων.

Ενός μήνα γεμάτου πολιτισμού, τέχνης και κοινωνικής συναναστροφής, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον χαιρετισμό του επ’ αφορμή της έναρξης των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

«Γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Εσκίογλου, αυτά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας εκτός όλων των άλλων, μας κόστισαν και σε κοινωνική συναναστροφή. Απομακρυνθήκαμε ο ένας άνθρωπος από τον άλλο με στόχο να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία.

Το φετινό καλοκαίρι όμως είναι διαφορετικό. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, αλλά πλέον έχουμε τα όπλα να τον αντιμετωπίσουμε. Έτσι, επιστρέψαμε σε μεγάλο βαθμό στις αγαπημένες μας συνήθειες. Να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε αγαπημένα μας πρόσωπα και να περνάμε μοναδικές στιγμές μαζί τους. Γιατί στο φινάλε, δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο σ’ αυτή τη ζωή, από αυτές τις στιγμές.

Ήταν λοιπόν μεγάλη η ευθύνη για όλους εμάς στο Δήμο Φαρσάλων, αλλά και από την άλλη, ισχυρό και το κίνητρο, να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων όχι μόνον για τον Αύγουστο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Και το καταφέραμε πιστεύω σε μεγάλο βαθμό, τηρουμένων και των ορίων που έχουμε σε οικονομικό επίπεδο.

Από τον Ιούνιο θεσμοθετήσαμε το μήνα νεολαίας, συνεχίσαμε στον Ιούλιο και έχουμε μπροστά μας έναν Αύγουστο, τον Πολιτισμό μας Αύγουστο, γεμάτο μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, βραδιές θερινού γαλλικού σινεμά, μουσικές συναυλίες που υπηρετούν τον πολιτισμό, σέβονται το κοινό και προάγουν την καλλιτεχνική ευαισθησία. Έναν Αύγουστο που επίσης θα λάβει χώρα η πατροπαράδοτη εμποροπανήγυρη, ξακουστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, το παζάρι των Φαρσάλων ή όπως το έλεγαν οι παλιοί, το παναϊά παζάρ.

Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά τον Σεπτέμβριο τα οποία προετοιμάζουν οι συνεργάτες μου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτή την ακούραστη προσφορά.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε – όπως το κάνετε ήδη – σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού και κοινωνικότητας που τόσο μας έχει λείψει. Δέσμευσή μας είναι να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι. Καλή διασκέδαση σε όλους!» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, ακολούθησε η διαδραστική παιδική παράσταση «Kidstime», την οποία παρακολούθησε πλήθος μικρών και… μεγάλων παιδιών.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται απόψε Τρίτη, στην πλατεία Λαού των Φαρσάλων, με τη μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και τιτλοφορείται «Τα Φάρσαλα τραγουδούν… την Ευτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.