Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΣΑΠΙΛΑ…!


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

            Το σκάνδαλο των υποκλοπών, από το παρακράτος του Μητσοτάκη, συγκλόνισε την χώρα και την έκανε «ρεζίλι των σκυλιών» σε διεθνές επίπεδο.

            Ο Πρωθυπουργός, που πιάστηκε «με τον κοριό στο αυτί» και «με την γίδα στην πλάτη»βρέθηκε στο … εδώλιο του … κατηγορουμένου, σφυροκοπούμενος απ’όλη την αντιπολίτευση.

            Ήταν μια τραγική φιγούρα, που εφάρμοσε το δόγμα του Otto vin Bilmark (1815-1898) ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και έχασε.

            Σύρθηκε κυριολεκτικά στην Βουλή, λέγοντας ψέμματα, κάνοντας τον «Νταή», ενώ στην ουσία διαπομπεύθυκε αρνούμενος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας, και η Ε.Υ.Π. υπάγεται απ’ευθείας στον Πρωθυπουργό.

            Ακραία είναι πλέον η πόλωση στην πολιτική ζωή του τόπου και η τοξικότητα βλάπτει την Δημοκρατία και την πατρίδα.

            Ο ιθύνων νους του παρακράτους των υποκλοπών είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος και αρνήθηκε να πει την αλήθεια.

            Αντί να απολογηθεί, αντί να ρίξει «φως» στο σκοτεινό τούνελ των υποκλοπών, αντί να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί, συσκότισε περισσότερο την εκρηκτική κατάσταση, για να παραμείνει ακόμη λίγους μήνες στην εξουσία και στη διαχείρηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

            Πράγματι είναι πολλά τα ΛΕΦΤΑ και όπως έλεγε και ο Ξενοφών (430 – 355 π.Χ.) στα Ελληνικά κεφ.Α, 7 ότι οι Έλληνες «Βαρβάρους κολακεύουσιν ένεκα ΑΡΓΥΡΙΟΥ».

            Όλη η Αντιπολίτευση στιλήτευσε τον Πρωθυπουργό, για το «παρακράτος» και ζήτησε άμεσα Εκλογές, προκειμένου να σταματήσει η δηλητηριώδης δυσοσμία, που δημιούργησε ο Μητσοτάκης στο πολιτικό σύστημα.

            Το έπαιξε, στη τριτολογία του, και «Νταής» ζητώντας να γίνει πρόταση Μομφής.

            Φυσικά, δεν τσίμπησε κανένας πολιτικός Αρχηγός, δεδομένου ότι τώρα η Ν.Δ., της Ανώνυμης Εταιρείας του Μαξίμου, έχει 157 από 158 βουλευτές, οι μισοί από τους οποίους θα αλλάξουν επάγγελμα μετά τις επόμενες εκλογές.

            Ούτε μια λέξη, όμως, δεν άρθρωσε ο αξιολύπητος Πρωθυπουργός, για την τραγική θέση της κοινωνίας, για την φτώχεια, για την βαρειά φορολογία για τον Αρμαγεδώνα, που έρχεται στα Τρόφιμα και στην Ενέργεια.

            Γεννιές δεκατέσσερες περνούν τον Μητσοτάκη τα ξένα Μ.Μ.Ε. καθώς και μεγαλοστελέχη της καθαρής Ν.Δ. για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.

            Η New York Times στις 22/08/22 με άρθρο των δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλάπ, αναφέρει ότι «Η ΣΑΠΙΛΑ στην καρδιά της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και όλοι πλέον μπορούν να την δουν».

            Το ίδιο γράφουν για τις υποκλοπές και άλλες μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και ο Guardian.

            Επίσης μεγάλα στελέχη της Ν.Δ. και πρώην θεσμικά πρόσωπα του χώρου αποδοκιμάζουν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον θεωρούν υπεύθυνο για το Water gate των υποκλοπών και ζητούν την παραίτησή του με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί στο «επιτελικό κράτος» του Γεραπετρίτη, του «ποταμίσιου» και του Πρωθυπουργού.

            Μεταξύ αυτών ο προηγούμενος ΠτΔ. Προκόπης Παυλόπουλος και οι πρώην Υπουργοί και στελέχη, Τσιτουρίδης, Αντώναρος, Γιαννόπουλος, Κεφαλογιάννη, Τζαβάρας, Καραχάλιος, Κίρτσος.και φυσικά όλη η βάση της Ελληνικής κοινωνίας, πλην των τρωκτικών, των Golden Boys και των φίλων και συγγενών της «Αγίας» Οικογένειας Μητσοτάκη, όλοι ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού.

            Εκλογές λοιπόν εδώ και τώρα για να ξεκαθαρίσει η «Κόπρος του Αυγείου».

            Δυστυχώς η Ελλάδα είναι στο έλεος, των υποκλοπών των συνομοσιών, των ανατροπών και της Ακρίβειας.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.